Alina Gorghiu părăsește Timișul, peste doi ani. Nica: „Și-a făcut datoria ca senator”

alina gorghiu 1

Președintele PNL Timiș Alin Nica spune că sunt foarte puține șanse ca senatorul Alina Gorghiu să se mai regăsească pe listele PNL Timiș la alegerile parlamentare din 2024. Speră însă la un sprijin în continuare din partea ei, mai cu seamă având în vedere pozițiile la nivel național pe care le ocupă. 

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, a fost aleasă președinte PNL Argeș în luna mai a acestui an.

„Noi avem încă o relație foarte bună cu doamna senator pentru că e important să ai puncte de sprijin în cadrul PNL atunci când vine vorba de susținerea unor proiecte care vizează Timișul și Timișoara. Doamna senator e președintele interimar al Senatului și este încă o voce importantă și va fi și în perioada următoare în PNL. Ea face parte din organizația Argeș, dacă mă întrebați dacă va mai fi pe liste în 2024 sunt foarte puține șanse să mai fie pe liste, ea va candida la Argeș.”, a declarat Alin Nica.

Întrebat dacă PNL Timiș are persoane care ar putea fi „locomotivă” electorală pentru parlamentarele din 2024, Alin Nica a spus că filiala mai are timp să se gândească.

„Ne gândim în primul rând la candidații pentru alegerile locale fiindcă sunt mai devreme, cel puțin teoretic, dacă nu cumva se vor suprapune și atunci va trebui să gândim la pachet. Este și această variantă luată în discuție, a organizării în aceeași zi a alegerilor parlamentare cu cele locale, principalul element fiind economia la buget. Va trebui să vedem care este cea mai bună variantă pentru a parcurge tot acest proces electoral în 2024, dar mai este timp până atunci. Doamna Gorghiu ne-a ajutat foarte mult în acești doi ani. Țin să amintesc doar sprijinul pe care ni l-a acordat prin promovarea amendamentului la Legea bugetului de stat în anul 2021, când două proiecte majore din Timiș au primit finanțare – care țin de CJ – Centrul Speranța și bazinul de înot de la Jimbolia, dar și două obiective de pe Timișoara care au beneficiat de finanțare tot în urma acestor amendamente. Și atunci, clar că doamna Gorghiu și-a făcut datoria ca senator de Timiș și cu siguranță va ajuta Timișul și din noua postură în care se regăsește ca președinte al Senatului.”, a mai spus Alin Nica.

Alina Gorghiu este senator de Timiș la al doilea mandat. Din 29 iunie, Gorghiu ocupă poziția de președinte interimar al Senatului României.