Consum fraudulos de energie în Timiș și Caraș-Severin

furt energie electrica
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În primul semestru din 2024, la nivelul întregii țări au fost descoperite aproape 400 de cazuri de consum flaudulos de energie. Ilegalități au fost și în Timiș și Caraș-Severin.

Potrivit Delgaz Grid, în Timiș au fost descoperite 5 cazuri de consum fraudulos de energie, iar în Caraș-Severin alte 7.

Specialiștii atrag atenția că improvizațiile cu scop de a sustrage energie pot afecta atât siguranța consumatorilor și a bunurilor acestora, dar și calitatea serviciului de distribuție.

„Pentru un câștig nesemnificativ în raport cu consecințele posibile, an de an, sute de oameni își riscă bunurile, locuința, afacerea, sănătatea sau chiar viața apelând la instalații clandestine și la intervenții neautorizate asupra branșamentelor și contoarelor de gaze naturale/electricitate. Este complet ignorat faptul că orice astfel de instalație improvizată constituie o sursă de incendiu, electrocutare, explozie, intoxicație etc. Pot avea de suferit atât cei care recurg la consumul fraudulos, dar și consumatorii onești, locuințele, firmele din vecinătate și nu în ultimul rând, mediul înconjurător”, transmit reprezentanții Delgaz Grid.

Inspecția energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a identificat în primul trimestru din acest an un număr de 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 194 la rețeaua de energie electrică.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Anul trecut, în rețeaua Delgaz Grid au fost înregistrate 1.509 de cazuri de consum fraudulos, în creștere față de anii precedenți, 906 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 603 la energie electrică.

 

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/