Cărășenii, tot mai atrași de mașini electrice

masini electrice resita caransebes
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În patru ani, doar la Reșița numărul mașinilor electrice a crescut de peste 50 de ori iar transportul local tinde să „înverzească”.

În 2020, în evidențele primăriei figurau trei asemenea mașini însă, până în primăvara lui 2022, numărul lor a ajuns la 36. Primăria și Electromobilitate, comunitate on-line reunind posesori de automobile electrice din toată țara, au organizat atunci parada mașinilor electrice. Au fost prezenți în centrul orașului participanți din Reșița, Timișoara, Cluj, Câmpina, Hunedoara și Sibiu, acțiunea fiind parte a strategiei municipalității de a oferi soluții sustenabile pentru un viitor verde.

Citește și: Reșițenii se reorientează spre mijloace de transport prietenoase cu mediul

Se pare că strategia locală a dat roade întrucât, în prezent, în evidențele primăriei sunt înregistrate 80 de mașini electrice deținute de persoane fizice și 86 de asemenea mașini aparținând persoanelor juridice. De asemenea, pe străzile orașului circulă cinci taxiuri electrice. Deținătorii acestor mașini beneficiază de scutire de la plata impozitului pe mijloacele de transport, respectiv de scutire de la plata taxelor de autorizare taxi.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În plus, orașul dispune de zece autobuze electrice, care au sosit la Reșița în luna decembrie fiind achiziționate printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Încă 14 sunt așteptate să sosească în oraș anul acesta printr-un proiect comun depus de primăriile Reșița și Văliug, autobuze care se vor adăuga celor 13 tramvaie noi. Pe lângă proiectele Reșiței de achiziție de autobuze electrice, proiecte similare au fost depuse de Caransebeș, Oravița, Bocșa sau Băile Herculane. De asemenea, proiecte de amenajare de stații de încărcare pentru mașini electrice sunt depuse de tot mai multe primării din județ.

Din apreciere pentru toate aceste eforturi dar și pentru a încuraja mobilitatea electrică în România, în acest weekend, în județ este programat un nou eveniment smilar celui din 2022. Astăzi, la ora 12:00, la fel ca acum doi ani, se întâlnesc în centrul Reșiței posesorii de automobile electrice din țară, membri ai comunității on-line Electromobilitate. La final, se va porni în caravană electrică spre Văliug și Brebu Nou.

O acțiune asemănătoare va avea loc mâine la Caransebeș. Între orele 11:00 și 13:00, mașinile electrice vor fi expuse în zona pietonală din oraș într-o acțiune în cadrul căreia caravana electrică va urca pe Muntele Mic. La cele două evenimente, sunt invitați să participe deopotrivă deținătorii de mașini electrice și toți cei interesați să dialogheze cu autoritățile locale și reprezentanții Electromobilitate.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/