Consulul Germaniei, furat în drum spre Reșița! De peisaj! Punctualitatea germană nu mai e ce-a fost! [VIDEO]

YouTube video

Atât de spectaculos e drumul de la Timișoara la Reșița încât demnitarii germani au pierdut noțiunea de fix!

Fostul, începând de astăzi, și actualul consul al Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn, respectiv Ralf Krautkrämer, au fost primiți ieri la Palatul Administrativ din centrul Reșiței de către prefectul Matei Lupu, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, și de primarul municipiului, Nelu Popa. Vorbitor de limba germană, acesta din urmă i-a încântat pe musafirii nemți cu câteva povești despre Reșița, despre siderurgia și construcția de mașini cu care orașul se mândrea cândva.

„Județul nostru este un diamant neșlefuit”, s-a lăudat imediat și prefectul Lupu. Vicele Popovici a mers și el pe aceeași idee: „Așa cum îmi place mie să spun, e cel mai frumos județ al României!” Diplomații germani n-au mai putut fi însă dați pe spate, pentru că ei erau deja fascinați de frumusețile Banatului. Doar de asta au și întârziat la întâlnirea de la Reșița. „Peisajul pe care l-am parcus până aici e atât de frumos încât am întârziat. Mi-ar fi plăcut să fac față așteptărilor față de punctualitatea germană”, s-a scuzat Ralf Krautkrämer, noul consul al Germaniei la Timișoara.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

În cadrul întâlnirii de ieri, prefectul Lupu i-a mulțumit lui Rolf Maruhn pentru tot ce a făcut pentru Caraș-Severin pe perioada mandatului său de consul, iar noului diplomat german, Ralf Krautkrämer, i-a silicitat să continue cel puțin la nivelul actual relațiile dintre Consulat și județul Caraș-Severin, asigurându-l în același timp de sprijin reciproc. Asigurări în acest sens au venit și de la vicepreședintele Popovici: „Consiliul Județean este un partener corect și va fi un partener corect al comunității germane din județ. Au existat mai multe momente în care am sprijinit comunitatea germană și o vom face și de acum încolo. Suntem deschiși la susținerea tuturor proiectelor comune și, de ce nu, să discutăm și despre alte proiecte”.

Pe fostul consul, primarul Popa îl așteaptă la schi, pe Semenic, iar de la înlocuitorul său sper să primească sprijin în negocierile cu investitorii germani.

banner maxagro