Construcție ultramodernă în Oravița! Proiectul de 1,3 milioane de euro a primit aviz pozitiv!

explo 1000x200

Proiectul depus de Primăria Oravița la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în parteneriat cu Primăria Biserica Albă din Serbia, a primit aviz pozitiv după evaluarea tehnică și financiară și va fi propus pentru finanțare în cadrul Programului IPA II de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia 2014-2020.

Proiectul, a cărui valoare este de 2 milioane de euro, prevede amenajarea unei piețe agroalimentare moderne cu două nivele în cartierul Zona Gării din Oravița. Conform proiectului, 1,3 milioane de euro revin Primăriei Oravița, diferența de 700.000 de euro vor fi alocați Primăriei din Biserica Albă, Serbia. Depus în luna februarie și după mai multe evaluări, Interreg IPA CBC România – Serbia a anunțat cele două instituții că proiectul depus a întrunit 80 de puncte și va fi propus pentru finanțare. Conform acestei notificări, șansele ca acest proiect să devină realitate sunt foarte mari, procedurile ulterioare fiind doar de natură administrativă și ele sunt legate de punerea în practică a obiectivelor asumate.

„Mă bucur nespus de mult că am primit un răspuns favorabil de la finanțatori și asta datorită faptului că actuala piață necesită o reabilitare totală, iar noi, din bugetul local, nu ne permiteam să finanțăm în totalitate acest proiect. Va fi o construcție ultramodernă și, totodată, aspectul peisagistic din zonă se va schimba radical”, a declarat pentru Express de Banat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

CITEȘTE ȘI: Oraviţa îşi face piaţă futuristă de 1,3 milioane de euro! Cea mai tare din Caraş-Severin?!

Construcția va păstra aspectul arhitectural din zonă, fiind pe aceeași lungime de undă cu cea mai veche gară din țară, Gara Oravița.