Eșecul Ecosal împinge aleșii la decizii extreme!

Operatorul SC Ecosal Caraș-Severin SRL a rămas fără calitatea de operator regional, astfel că acum se află în imposibilitatea derulării unor activități de gestionare a deșeurilor. Aleșii locali au analizat situația și trag un semnal de alarmă.

Reprezentanții executivului din Reșița au intrat în alertă după ce au fost înștiințați că, potrivit edilului-șef Mihai Stepanescu, relația contractuală dintre ADI Intercom Deșeuri și Ecosal a expirat. Astfel că acum lucrurile se complică, întrucât oficialii Primăriei Reșița susțin că nu mai au unde să depoziteze gunoiul. „Ecosal a primit, potrivit legii, dreptul de a opera pentru doi ani, fiind un operator cu acțiuni din partea consiliilor locale. E un pui al ADI, dar după 2 ani relația a luat sfârșit și nu au un plan B. Acum, fiecare consiliu local ar trebui să treacă la treabă și să se descurce. Nu e firesc pentru unii care timp de 2 ani au luat salarii și au apărut în presă. Cred că ar trebui să vedem, să căutăm împreună informații și să aflăm dacă oamenii aceștia au o strategie, o viziune sau vorbesc numai în perioade electorale, din auzite. Nu vreau să acuz pe nimeni, cert e că mi-aș dori să atragem bani europeni, dar ca să atragi bani europeni vorbim de forme asociative conduse de oameni competenți”, a declarat edilul-șef al Reșiței, în urma celui mai recent plen, convocat în regim de urgență pentru a analiza situația persoanelor evacuate din blocul explodat.  Prin urmare, executivul alături de consilierii locali încearcă să găsească o soluție pentru a rezolva problema în care au intrat fără voia lor.

„Există posibilitatea să ieșim din acest ADI, scriptic, și să ne descurcăm pe cont propriu. Am tras în ultimii trei ani foarte multe semnale pe tema asta. Eu nu am fost de acord nici cu mărirea tarifului la gunoi. Prețurile în condiții de criză ar trebui să scadă”, a concluzionat edilul-șef.

Astăzi, la sediul administrației publice locale au fost convocați cei din conducerea operatorului local de gestionare a deșeurilor, pentru a găsi o soluție comună, convenabilă reșițenilor în ceea ce priveşte prețul. Cel mai probabil, acestea vor fi depozitate la Severin, însă variantele încă se analizează.