Atenție! A crescut nivelul râurilor din județ!

Ravagiile din țară amenință să se oprească și asupra județului Caraș-Severin. Codul de ploi care a fost anunțat pentru această perioadă crește pericolul inundațiilor. Au fost depășite cotele de atenție pe râuri.

Comitetul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a mai avut o problemă de discutat pe lângă explozia de pe Republicii. Stațiile hidrometrice au semnalat creșterea nivelului apei în urma ploilor abundente. De ieri, 30 septembrie, de la ora 13:00, și până în data de 2 octombrie, la ora 10:00, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis atenționări meteorologice și hidrologice pentru județul Caraș-Severin.

Ca urmare a precipitaţiilor căzute la începutul acestui interval, au fost semnalate creşteri de nivel ale cursurilor de apă din judeţ între 6 şi 53 cm. În cursul zilei de luni, 30.09.2013, Staţia Hidrometrică Obreja a înregistrat depăşirea cotei de atenţie pe râul Bistra, însă în prezent nivelul măsurat indică valori normale. Situaţia este în continuare monitorizată şi se preconizează că nu se vor înregistra situaţii deosebite”, se precizează într-un comunicat de presă din partea Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin.