VIDEO/FOTO: Explozia, surprinsă pe camerele video din bar!

Trei camere de supraveghere instalate la barul din apropierea blocului în care s-a produs tragedia de astăzi au surprins momentul producerii deflagraţiei.

Explozia care a avut loc în această dimineaţă în Blocul Nr. 26 de pe Bulevardul Republicii din Reşiţa a lăsat în urmă imagini uluitoare. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care pereţii apartamentelor de la etajele 1, 2 şi 3 au fost pur şi simplu spulberaţi şi aruncaţi în stradă şi în imobilul din faţă. Uşa şi geamurile barului situat la parterul blocului vecin au fost izbite cu o forţă incredibilă de suflul exploziei. În imagini se vede cum plăci întregi de beton se prăbuşesc pe maşinile din parcarea care separă cele două blocuri. Camerele au surprins şi un mic incendiu care a cuprins un autoturism.

Fotoreporterii expressdebanat.ro au reuşit să imortalizeze şi urmările exploziei. Primele etaje ale Blocului 26 sunt distruse aproape total. Pompierii au montat stâlpi de susţinere pentru a împiedica prăbuşirea altor pereţi ai blocului, dar în interior imaginile sunt groaznice. Uşile metalice ale liftului au fost contorsionate ca o conservă, de la parter până la etajul trei, iar tavanul şi pereţii au căzut complet în mai multe apartamente. Experţii nu au concluzionat deocamdată cât de grav e afectată scara de bloc, dar, cu siguranţă, la etajele inferioare nu va locui nimeni multă vreme de acum încolo.