Consiliul Judeţean vrea să schimbe mentalitatea cărăşenilor: 004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde

Nu, nu este vorba despre un film de acţiune cu un erou James Bond care conduce un bolid de lux. Nici de un complot mondial deconspirat de… autorităţile judeţene. Acţiunea se învârte în jurul deşeurilor rezultate din activităţile noastre de zi cu zi, pe care le putem separa „în doi timpi şi patru culori”.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a lansat astăzi website-ul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”. www.004mediu.cjcs.ro este parte a campaniei de comunicare ce va fi derulată sub numele „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde” în cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Website-ul oferă detalii legate de proiect, prezentarea la zi a activităţilor derulate şi noile reguli de gestionare a deşeurilor, adică modul în care fiecare locuitor al judeţului poate participa la misiunea comună 004 MEDIU de a proteja mediul şi calitatea vieţii. Aici vor putea fi vizualizate materiale de informare, spoturile TV şi galeria foto a activităţilor ce urmează să se desfăşoare”, se menţionează în comunicatul remis presei.

În campania de comunicare a proiectului a fost cuprinsă şi o pagină pe mult utilizata reţea de socializare facebook. Una dintre postările zilei ne şi atrage atenţia că „aproximativ 80% din locuitorii Caraş-Severinului sunt dispuşi să separe materialele pe tipuri înainte să le arunce”.

„Informaţii la zi despre acţiunile campaniei vor fi postate şi de pe pagina de Facebook a proiectului – Misiunea «004 Mediu», comunitatea celor ce au o atitudine verde, orientată spre viitor, spaţiul de întâlnire al celor care, prin acţiunile lor zilnice şi printr-o mentalitate sănătoasă, protejează mediul înconjurător“, ţine să informeze Consiliul Judeţean Caraş-Severin.