Consiliul Judeţean Timiş vine în sprijinul Spitalului de Boli Infecţioase ,, Victor Babeş” cu sume alocate pentru teste şi echipamente de protecţie

În baza solicitărilor făcute de Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, mâine este convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, pentru aprobarea proiectului de hotărâre privind alocarea unei sume de 150 de mii de lei pentru respectiva unitate spitalicească, în scopul achiziţionării de teste pentru suspecţii de coronavirus şi de echipamente speciale de protecţie pentru angajaţii din spital.

Tot în cadrul acestui proiect de hotărâre de consiliu, este propus spre aprobare un nou fond de rezervă la nivelul Consiliului Judeţean, în valoare de 1 milion de lei pentru a veni în sprijiinul instituţiilor şi pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie ar putea să apară în viitor cu privire la acest virus.

De asemenea, containerele solicitate vor fi ditribuite începând de săptămâna aceasta. Acestea vor fi preluate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi amplasate în zonele de frontieră şi în locurile unde Direcţia de Sănătate Publică solicită.

,,În baza solicitărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă , solicitări făcute de Poliţia de Frontieră, dar şi de Spitalul de Boli Infecţioase ,,Victor Babeş” din Timişoara, am alocat din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean suma de aproximativ 350 de mii de lei, 250 de mii de lei pentru achiziţionarea de cinci module duble de izolare, mai exact 10 containere de locuit, containere care sunt dotate cu chicinetă, baie, aparat de aer condiţionat şi mobilier în totalitate”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJT.

În această săptămână vor sosi şi primele şapte termoscannere din cele 11 achiziţionate şi vor fi distribuite de urgenţă Poliţiei de Frontieră. Valoarea unui aparat este de 4000 de lei bucata.