Consiliul Județean Timiș va deconta din fondurile UE investițiile în sănătate din timpul pandemiei

Consiliul Județean Timiș va deconta din banii europeni acoperirea unei părți din cheltuielile făcute până acum în lupta cu noul coronavirus.

Călin Dobra spune că CJT vrea să deconteze banii pentru cele 10 paturi ATI, cele 75 de ventilatoare și pentru computerul tomograf achiziționate pentru Spitalul Județean. „În total, aproape 8 milioane de lei. Însă suma totală investită este de aproape 14 milioane de lei. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să sprijinim lupta împotriva COVID-19. Pentru noi, sănătatea are mereu prioritate! Acum Ministerul Fondurilor Europene trebuie să-și facă treaba și să pună dosarele în mișcare, pentru că acest domeniu are nevoie continuă de finanțare.”, spune Călin Dobra, președintele CJT.

Marți, în ședința extraordinară a CJT, s-a votat aprobarea acordului de parteneriat între UAT Județul Timiș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pentru dotarea centrelor de asistență socială care lucrează cu copiii. Se dorește dotarea cu echipamente de protecție și prevenție pentru gestionarea virusului prin accesul la fondurile nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Pe ordinea de zi s-a votat proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, la nivelul Spitalului Județean Timișoara, proiect implementat prin parteneriatul județului Timiș cu Spitalul Județean Timișoara și cu fonduri tot prin POIR 2014-2020.