30 de case din comuna Racoviţa vor prinde viață datorită reprezentanţilor Asociaţiei „Acasă în Banat”

Cuib de vise 1000x100

Localitatea Racovița din județul Timiș se pregătește să prindă culoare în luna septembrie! Este anunţul făcut de reprezentanţii Asociaţiei „Acasă în Banat”, care sunt la a doua acţiune de acest gen. Evenimentul Color the Village la Racoviţa va avea loc în perioada 17-19 septembrie.

Proiectul este realizat de Asociatia „Acasa în Banat” și participă la maratonul cu strângere de fonduri Timotion VI; așadar, puteți susține Color the Village alergând și donând pentru acest proiect.

„În acest an ne bucurăm și de sprijinul Policolor, Intel-Movidius, Fundația Comunitară Timișoara, Banat IT, Alergotura și Primăria Racovița. Participarea la evenimentul Color the Village este gratuită, însă este condiționată de înscrierea prealabilă și de confirmarea primită din partea organizatorului – Asociația Acasă în Banat. În cazul unor noi restricții impuse de autorități pentru prevenirea infecției cu coronavirus, organizatorul va lua toate măsurile necesare pentru a le respecta și a proteja sănătatea participanților.”, a precizat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei „Acasă în Banat”.

Acesta a subliniat că vor fi zugrăvite doar caselor persoanelor nevoiaşe, în special ale bătrânilor care nu au posibilităţi.

„Avem pregătite renovarea a 30 de case din comuna Racoviţa. Casele sunt deja identificate, proprietarii ştiu, împreună cu fostul primar care a decedat am făcut selecţia, în aşa fel încât să cuprindem şi câteva cazuri mai deosebite, cazuri sociale, familii cu nevoi. Majoritatea sunt bătrâni singuri. Nu ne referim la casele unor familii care au posibilităţi să-şi facă singuri renovarea. Din acest punct de vedere, proiectul are două componente, una culturală, pentru că ne interesează foarte mult patrimoniul de acolo. Vrem să protejăm şi să punem în valoare arhitectura locală. În al doilea rând, ne interesează să îi ajutăm pe cei care nu au posibilitatea să-şi facă aceste lucrări de renovare singuri.”, a precizat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei „Acasă în Banat”.

Voluntarii se vor rezuma în a zugrăvi partea care e vizibilă de la stradă. Sunt suprafeţe foarte mari şi nu se vor face lucrări de reparaţii decât în mică măsură.

STPT job 1000x200

Startul înscrierilor pentru voluntari a fost dat. O pot face intrând pe site-ul Colour the Village.ro. Acolo vor găsi un formular de înscriere şi pot să se înscrie până în data de 31 august. În acest an, numai în prima zi, au fost peste 40 de persoane care s-au înscris. Din acest punct de vedere, Radu Trifan estimează că va reedita succesul de anul trecut de la Eftimie Murgu, când au fost 250 de voluntari.

,,Primul proiect a avut un succes colosal. Nu am sperat vreodată că vor veni atât de mulţi voluntari,cu atât mai mult că anul trecut am fost departe de Timişoara, la trei ore distanţă, la Eftimie Murgu. Acolo noi am numărat 250 de voluntari în cele trei zile. Am organizat şi a patra zi când am făcut ultimele renovări. Anul acesta estimăm că numărul voluntarilor va fi dublu. Dar din acest punct de vedere vom vedea cum vor evolua lucrurile din punct de vedere al epidemiei de coronavirus. Va trebui să ne adaptăm şi să încercăm şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a proteja sănătatea voluntarilor şi a localnicilor.”, a adăugat Radu Trifan.

Dacă doriți să susțineți renovarea celor 30 de case din comuna Racovița, județul Timiș, puteți să faceți și o donație către Asociația „Acasă în Banat”, cu mențiunea RACOVIȚA.
Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/