Consiliul Judeţean Timiş suspendă finanţarea proiectelor cultural-artistice

Consiliul Judeţean Timiş a decis suspendarea finanţării, din fonduri publice, a proiectelor cultural-artistice de tineret şi sport. Măsura este luată în contextul creat de riscul răspândirii coronavirusului.

ONG-urile, asociaţiile şi fundaţiile nu mai pot depune proiecte pentru finanţare, iar cele care au depus deja la CJ Timiş nu mai intră momentan în faza de evaluare. Măsura va rămâne în vigoare în perioada în care, pe teritoriul României, este decretată starea de urgenţă, anunţă Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Şeful CJT a subliniat că nu au fost sistate programele de finanţare, ci doar suspendate.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Situaţia epidemiologică pe teritoriul ţării noastre se schimbă de la o zi la alta. Decretarea stării de urgenţă a dus la anularea sau amânarea tuturor evenimentelor majore, pe teritoriul judeţului Timiş, fie că vorbim despre festivaluri, concerte sau competiţii sportive şi din această cauză am decis suspendarea derulării procedurii de depunere a proiectelor. Ar fi fost oarecum impropriu să evaluăm un proiect care propunea organizarea unui eveniment în luna aprilie, de exemplu. Important, nu am sistat programele de finanţare, ci doar le-am suspendat, pentru a nu fi nevoiţi să reluăm întreaga procedură atunci când situaţia o va permite. Consider că sănătatea oamenilor este pe primul loc.”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Prin bugetul aprobat pentru anul 2020, Consiliul Judeţean Timiş a alocat 11 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor depuse pe Agenda culturală şi Agenda sportivă.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/