Consiliul Judeţean Timiș investeşte în Aerodromul Cioca, dar clinciurile cu Primăria pe tema locației continuă

Consiliul Judeţean Timiş a alocat suma de peste 4 milioane de lei pentru cinci obiective de investiţii în scopul reabilitării Aerodromului Cioca. Călin Dobra spune că se loveşte de refuzul Primăriei Timişoara de a colabora pentru ca locaţia să primească o altă faţă: „Nu reuşim să găsim înţelegere, ar trebui să lăsăm orgoliile deoparte”.

Dezvoltarea aerodromului se va realiza pe două direcţii. Suprafaţa totală de teren este de 44 ha, iar pe 15 ha îşi va desfăşura activitatea aviaţia utilitară şi de agrement. Cealaltă suprafaţă de aproximativ 30 ha va fi pusă la dispoziţie pentru organizarea de evenimente culturale şi sportive în judeţul Timiş. Conducătorii celor două instituţii, cel al Consiliului Judeţean şi cel al Primăriei Timişoara, nu reuşesc însă să ajungă la un numitor comun referitor la respectiva locaţie.

„Observ că de fiecare dată când venim cu investiţii şi cu dezvoltări importante obţinem din partea Primăriei, în loc de sprijin, blocaje. Am încercat să susţinem un dialog cu domnul primar, în ideea că întreaga suprafaţă este proprietatea Consiliului Judeţean, iar cele două clădiri care se află pe proprietatea Consiliului Judeţean sunt în paragină la momentul acesta şi le-am solicitat în ideea de a le reabilita. Nu reuşim să avem înţelegere şi deschidere de la Primăria Timişoara”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJT.

Pe lista de investiţii a Consiliului Judeţen Timiş s-a alocat suma de 4,2 milioane de lei pentru cinci obiective pentru dezvoltarea locaţiei. Suma de 3 milioane de lei va fi repartizată lucrărilor de instalaţii electrice, iar suma de 175.000 de lei a fost alocată pentru realizarea unui nou spaţiu administrativ în zona respectivă, astfel încât să nu mai depindă de clădirile Primăriei Timişoara.

„Era important să nu mai alocăm bani pentru astfel de documente şi pentru construcţii noi, să beneficiem de acele construcţii existente şi doar să le reabilităm, dar nu am avut deschidere din partea Primăriei. Mai fac încă o dată apelul public către Primărie de a fi un partener în ceea ce înseamnă realizarea acestor evenimente, pentru că ştiţi foarte bine că Primăria Timişoara nu dispune de o astfel de locaţie pentru evenimente de anvergură. Cred că nu ar trebui să ne încăpățânăm şi ar trebui să lăsăm orgoliile deoparte, pentru că anul viitor avem un proiect important”, a precizat Călin Dobra, preşedintele CJT.

Tot pentru aerodrom, Consiliul Judeţean mai are două investiţii importante: una se referă la sistemul video de supraveghere, pentru a asigura paza întregului perimetru, în valoare de 340.000 de lei şi o investiţie pentru dotări echipamente necesare aerodromului, de 230.000 de lei.