Peste 50 de porci au fost omorâţi şi incineraţi la Bucovăţ. A fost adus un incinerator mobil din judeţul Dâmboviţa

56 de porci au fost omorâţi şi incineraţi în localitatea Bucovăţ, în apropiere de Timişoara, după ce a fost confirmat virusul pestei porcine africane. Un incinerator mobil a fost adus de urgenţă din judeţul Dâmboviţa. Operţiunile de dezinfecţie continuă în localitatea timişeană.

În 29 februarie a fost identificată o suspiciune de pestă porcină africană în localitatea Bucovăţ din județul Timiș. În urma analizelor făcute de Direcţia Sanitară Veterinară, s-a dovedit că virusul există acolo. Sâmbătă seara a fost convocată o şedinţă la Instutuţia Prefectului. S-au luat primele măsuri, iar primele dintre ele au fost identificarea de urgenţă şi aducerea la Timişoara a unui incinerator mobil. Ieri, la ora 16.00, incineratorul a ajuns la Bucovăţ. Toate cele 56 de animale au fost ucise şi arse.

Zona circulară de protecţie şi de supraveghere este de 3 km în jurul focarului, iar zona de supraveghere, de 10 km în jurul acestuia.

„Ieri a venit incineratorul mobil din judeţul Dâmboviţa. A fost pusă în aplicare decizia de ucidere şi am reuşit să incinerăm toţi cei 56 de porci. În acest moment incineratorul este pregătit pentru deplasarea în judeţul Dâmboviţa. O echipă de la DSVSA Timiş este cu echipamentele de dezinfecţie, iar în momentul în care aceasta va fi realizată, respectivul utilaj va pleca spre judeţul Dâmboviţa”, a declarat Alin Flavius Nicoară, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Timiş.