Vaporașele revin pe Bega! Peste 200.000 de persoane au ales acest mijloc de transport anul trecut

Vaporașele se întorc pe râul Bega din 8 martie. Acesta este cadoul celor de la STPT pentru doamne şi domnișoare. După ce au iernat în depou, vaporașele îşi vor relua cursele de transport în comun şi de promenadă.

Cele şapte vaporaşe vor fi puse din nou în funcţiune începând cu 8 martie. Anul trecut transportul cu vaporaşele a fost un real succes. Gradul de încărcare a fost de 75%, un vaporaş având 50 de locuri. Începând cu ziua de 8 martie anul trecut, peste 200.000 de călători s-au plimbat cu cele şapte nave. Din acest total, peste 75.000 au circulat în regim de agrement, adică la final de săptămână, sâmbăta şi duminica. Aproximativ 125.000 au preferat transportul public pe Bega, în fiecare săptămână, de luni până vineri.

„Circulaţia a fost întreruptă la sfârşitul anului trecut, la începutul lunii decembrie şi au stat până în această lună în depoul de pe bulevardul Dâmboviţa, într-un loc special amenajat. Acestea îşi vor relua circulaţia în regim de transport public, iar la sfârşitul săptămânii acestea vor circula şi în regim de promenadă”, a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT.

Costul unei astfel de călătorii este accesibil tuturor, fiind de 1 leu pe cursă, iar sâmbăta şi duminica este gratuit. Tot din 8 martie vor fi puse în funcţiune şi trotinetele şi bicicletele de către STPT, după ce în prealabil au trecut de revizia anuală.

Sursa foto: Timişoara Ştiri