Consiliul Județean se pregătește pentru sezonul rece. Vezi câți bani a alocat forul pentru pregătirea pârtiei de pe Semenic!

Aleșii județeni au fost convocați astăzi în ședință ordinară de președintele Consiliului, Sorin Frunzăverde. Aceștia au luat decizia să se pregătească din timp pentru sezonul rece.

Turismul apare tot mai mult în discuțiile de la județ. După ce oficialii au decis să realizeze un studiu de milioane pentru dezvoltarea serviciilor pe Muntele Semenic, astăzi s-a hotărât ca Primăria Văliug, cea care administrează pârtia în lungime de peste un kilometru, să primească bani și să se apuce de lucrările de amenajare a domeniului schiabil. Banii au fost luați cu acordul municipalității din Reșița și realocați spre folosire la  munte.

,,Am stabilit azi de comun acord cu Primăria Reșița că vom aloca 500 de milioane de lei vechi. Îi vom redistribui practic bugetar la Văliug, unde primăria este administratorul pârtiei de un kilometru și o sută de metri a Consiliului Județean, urmând ca Primăria să înceapă în această vară activitățile de reabilitare a pârtiei. În momentul în care banii vor fi realocați, adică în câteva zile, se va urgenta această măsură, pentru că aceste lucrări nu se pot realiza decât pe timpul verii”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.  Municipiul reședință de județ nu va rămâne fără jumătatea de miliard de lei vechi, pentru că îi va primi înapoi în doar câteva zile, la următoarea rectificare bugetară.

În cadrul aceluiași plen, s-a decis ca Darian Ciobanu să îi ia locul fostului secretar al forului, Ioan Imbrescu, care va ieși la pensie. De asemenea, tot astăzi s-a validat noua componență a ATOP, al cărui președinte este acum Sorin Madina, consilier județean din partea PP-DD Caraș-Severin.