Stela Enache, „Cetăţean de onoare”!

Îndrăgita solistă de muzică uşoară, reşiţeanca Stela Enache, a primit astăzi titlul de ,,Cetăţean de onoare” al judeţului Caraş-Severin. Zeci de cunoscuţi, printre care colegi, din Reşiţa, au ales să îi fie alături la decernarea diplomei.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a găzduit astăzi un eveniment important. Acesta şi-a făcut datoria, din nou, faţă de o altă personalitate deosebită pe care judeţul o avea de-a lungul timpului. Este vorba de cunoscuta artistă Stela Enache, pe numele său real Steriana-Aurelia Bogardo. Aceasta a primit diploma de,,Cetăţean de onoare” pentru merite deosebite în promovarea intereselor județului Caraș-Severin. Solista s-a născut la Reșița în anul 1950 și a urmat aici cursurile gimnaziale și liceale, valorificându-și pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de 7 ani. A colaborat cu artiști celebri ai scenei mondiale, cum ar fi Gloria Gaynor sau Al Bano.

,,Faptul că concetăţenii mei au ales să îmi acorde acest titlu a fost ceva emoţionant, măgulitor şi mi-a făcut plăcere că au venit în număr mare la decernare. Mă bucur că am reuşit să fac ceva, că am lăsat ceva în urmă, ceva frumos, consider şi sper eu. Mi-am revăzut colegii, am fost o generaţie foarte bună de elevi, cu toţii am făcut ceva. Pentru mine toţi sunt la acelaşi nivel, pe unii îi consider chiar mai importanţi decât mine”, a declarat artista Stela Enache, pentru Express de Banat.

frunzaverde  stelaenache

Administraţia judeţeană şi-a îndeplinit încă o datorie: „Este un moment foarte frumos. Nu întâmplătoare a fost afluenţa mare a publicului în sala Consiliului Judeţean. Cetăţean de onoare pentru doamna Stela Enache reprezintă o firească recunoaştere a întregii ei cariere, pe plan naţional sau cel internaţional, este o recunoaştere deosebită a unei fiice a Reşiţei. Este crescută aici şi nu a uitat niciodată că este reşiţeancă. S-a desprins clar acest lucru din expozeul domniei sale, prin cuvântul de mulţumire”, a fost părerea lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Proiectul de hotărâre privind acordarea acestui titlu a fost aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni.