FOTO: Concert simfonic pentru Sabin Păuța

Maestrul Sabin Păuța a fost sărbătorit la Reșița într-un concert dirijat chiar de el, cu propriile compoziții și câteva ale compozitorului austriac Mozart.

La 70 de ani de viață și jumătate de secol de activitate, întreaga operă și întreaga viață ale lui Sabin Păuța au fost sărbătorite cu fast la Reșița, într-un concert ce a adunat zeci de oameni de cultură sau iubitori ai muzicii simfonice la Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța”.

Mi s-a cerut să spun două cuvinte, așa că: Vă mulțumesc! Eu m-am ghidat întotdeauna după o zicală foarte valabilă la noi în România: „Nu poți fi împărat la tine în sat”. Atunci a trebuit să plec, să mă duc la București, de acolo în America și așa mai departe. Acum vin și infirm acest dicton, pentru că toți oamenii de seamă din județ mi-au arătat că și la mine acasă sunt cineva și chiar mă lăudam cu acest fapt”, a precizat compozitorul și dirijorul Sabin Păuța.

sabin pauta sabin pauta

Alături de primarul orașului, Mihai Stepanescu, chipul maestrului sculptat a fost dezvelit și va fi prezent de acum încolo în liceul ce îi poartă numele. „Sabin Păuța este cel mai mare compozitor român în viață. Avem o relație de prietenie care durează de foarte mulți ani, care s-a concretizat în proiecte. Tocmai de aceea țin să mulțumesc maestrului nostru pentru fanfara noastră. Mi-am exprimat și cu alte ocazii bucuria de a susține în Consiliul Local hotărârea de a deveni cetățean de onoare al orașului Reșița”, a explicat edilul-șef Mihai Stepanescu.

sabin pauta si mihai stepanescu stepanescu

sabin pauta sabin pauta sculptat

CITEȘTE ȘI: NUMELE MAESTRULUI SABIN PĂUŢA, TERFELIT ÎN MOCIRLĂ

La concertul aniversar au venit o serie de personalități ale orașului, parlamentari de Caraș-Severin, cum este cazul deputatului PP DD Valentin Blănariu și al deputatului PSD Ioan Benga, cel care i-a acordat maestrului o diplomă de excelență. „Parlamentul României, Camera Deputaților, Biroul Parlamentar al Colegiului Nr. 1 Reșița acordă diploma de excelență cu titlul „Cărășean cu suflet bun” domnului profesor universitar doctor Sabin Păuța, pentru sprijinul acordat în realizarea activităților de excepție din comunitatea Reșița”, a precizat Ioan Benga. De asemenea, la spectacol au fost prezenți primarul și viceprimarul orașului aflat în parteneriat cu Reșița, Veliko Gradişte din Serbia.

benga si pauta concert sabin pauta

banner 1000 x 100 hd