Consiliul Județean a calificat infirmierele din Caraș-Severin. Și nu numai!

Consiliul Județean a încheiat astăzi un proiect cu finanțare europeană, prin care aproape 3.000 de angajați din toată țara pot câștiga un salariu mai bun.

Oficialii forului explică faptul că era nevoie de implementarea lui pentru că inclusiv în subordinea Consiliului Județean erau persoane angajate, dar necalificate.

„CJ Caraș-Severin s-a implicat în acest proiect pentru că instituțiile din subordine au avut, practic, nevoie de acesta. Am avut infirmieri, am avut personal angajat care n-a fost calificat. Cu acest proiect am reușit să calificăm peisagiști din cadrul primăriilor și, deci, a avut acoperire mai largă în cadrul județului, pentru că asta a fost și ideea. Noi am dorit în primul rând să acoperim județul nostru, după care Timiș, Arad, Hunedoara și județele din jurul Bucureștiului, prin parteneriatul nostru cu Patronatul Român. Procentual, cam 30 la sută dintre cei calificați sunt din județ“, a spus Elena Amzoi, director în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

La nivel național, „Calificarea – temelie pentru dezvoltarea pieței muncii“ a avut acoperire în 12 județe și a vizat 2592 de persoane. Partenerii privați ai CJ au fost Asociația de Binefacere Provitam și Patronatul Român.

„Proiectul a constat în activități de informare, orientare, consiliere și formare profesională în șapte meserii: infirmieră, îngrijitor la domiciliu, peisagist, floricultor, lucrător în construcții, pavator, administrator de imobile. Au fost calificate persoane care erau angajate, dar nu beneficiau de un certificat de angajare. În urma derulării proiectului, acestea au dobândit o calificare, ceea ce le-a oferit posibilitatea de a primi și un salariu mai mare“, a precizat Marinela Rotaru, reprezentantul Provitam.

Personalul care a fost calificat prin proiect a fost selectat cu sprijinul Patronatului Român, care are filiale în toate județele țării. Valoarea proiectului a depășit cu puțin 10 milioane de lei. Conferința finală, de încheiere a proiectului, a avut loc astăzi, la sediul forului județean.