Consilierii PSD Oravița nu boicotează ședința ordinară a Consiliului Local de la sfârșitul săptămânii: „Nu trebuie să sufere cetățenii pentru greșelile altora”

Deși au trecut mai bine de două săptămâni de când aleșii locali PSD din Oravița au înaintat către Prefectură o contestație în ceea ce privește alegerea viceprimarului UAT-ului în mod fraudulos, până în prezent, situația rămâne la fel de incertă, chiar dacă prefectul Cristian Gâfu anunța că va încerca să rezolve această problemă cu celeritate.

Întrucât, spre sfârșitul acestei săptămâni, consilierii locali orăvițeni se vor întâlni în cadrul unei ședințe ordinare pentru a dezbate prioritățile orașului, președintele interimar al filialei locale social-democrate și reprezentant al formațiunii la masa decizională a anunțat că nu va boicota întrevederea, chiar dacă documentele înaintate care cer reluarea procesului electoral în privința secundului edilului în exercițiu nu au fost încă soluționate.

„Până astăzi, nu am primit încă niciun răspuns vizavi de solicitările înaintate, dar sperăm ca acesta să nu depășească termenul legal, acela de 30 de zile. În funcție de acest lucru, vom apela (sau nu) la instanțele de judecată. În ceea ce privește întrunirea de la sfârșitul acestei săptămâni, atât eu, cât și colegii mei consilieri vom analiza proiectele de pe ordinea de zi deoarece nu trebuie să sufere cetățenii pentru greșelile altora. Activitatea în cadrul UAT-ului trebuie să meargă înainte.”, a precizat Marțian Lepa pentru expressdebanat.ro.

Reamintim că aleșii locali PSD au contestat victoria obținută de Nicu Cotârlă (PNL) din 6 noiembrie pentru funcția de viceprimar, contestatarii susținând că procesul electoral s-ar fi desfășurat cu încălcarea normelor legale, printre acestea putând fi amintite: lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, inexistența unei comisii de validare a votului.