Consilierii PSD nu vor vota bugetul Timișoarei! Dan Idolu: „De multe ori mă întreb dacă nu oi fi și eu un fel de Robu”

Liderul grupului de consilieri locali ai PSD, Dan Idolu, a anunțat azi, cu mai puțin de două ore și jumătate de ședința Consiliului Local Timișoara, că el și colegii de partid se vor abține de la votarea bugetului Timișoarei. Motivația partidului de opoziție de la nivel local este că proiectul a fost trimis foarte târziu spre analiza consilierilor, dar și că primarul Nicolae Robu vrea să cheltuiască prea mulți bani cu studii de fezabilitate.

Idolu a precizat că el personal a primit pe mail de la aparatul Primăriei proiectul de hotărâre vineri, la ora 18. Pesedistul a precizat că nu este normal, pentru că și consilierii locali au „afaceri și vieți personale”. De asemenea, PSD ridică și problema numărului mare de studii de fezabilitate, dintre care multe făcute anual, cum sunt cele pentru fântânile muzicale. Firește, o problemă este și studiul de fezabilitate pentru faimosul metrou pe care Nicolae Robu visează să-l construiască în Timișoara, care va costa 145.000 de lei.

Dan Idolu a spus că nu are certitudinea absolută că toți pesediștii se vor abține de la vot și că nu se va repeta faimosul caz Traian Stoia, fost viceprimar, exclus din PSD după ce a votat pentru bugetul Timișoarei. „Noi ne vom abține să votăm acest proiect. Proiectul e făcut pe bucățele, parcă e un cub Rubik sau un joc de puzzle. Trebuie să conțină piese din același tablou. Nu ne îngrijorăm cum vor trece proiectele, dar vrem să tragem un semnal de alarmă. Vrem discernământ de la aparatul Primăriei. Să nu se grăbească să pună în aplicare acele proiecte doar pentru a avea bani de campanie. Să facă ceea ce trebuie, lucrurile esențiale, importante”, a precizat Idolu, care a mai spus că toate propunerile PSD pentru proiecte au fost mereu neglijate în primăria timișoreană.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De ce ți-e frică nu scapi: pesediștii se transformă în Robu

Interesant este că PSD a organizat conferința celor doi consilieri, Dan Idolu și Andra Bloțiu, în sala de consiliu a primăriei. Idolu a precizat că a adus-o pe Andra Bloțiu pentru că e mai… tânără. „De multe ori mă întreb dacă nu oi fi și eu un fel de Robu?”, a precizat Idolu, întrebat despre argumentația din spatele conferinței. Consiliera a precizat că studiile de fezabilitate sunt prea costisitoare. „20 de milioane cheltuiți pe studii de fezabilitate poate fi mult sau puțin dacă aceste proiecte s-ar realiza într-un final. Dar unele sunt supraevaluate ca valoare”, a precizat Bloțiu.

PSD Timiș a anunțat conferința de presă de la ora 12.30 la ora 11.27, considerând, probabil, că jurnaliștii nu au „afaceri și viață personală” cum au consilierii locali sau nu sunt ocupați și cu alte subiecte pentru cititori. În urmă cu câteva săptămâni, Bloțiu a spus foarte pertinent într-o ședință de consiliu local că ea și colegii nu stau „încălțați în fața ușii” să aștepte ședințele de îndată convocate de primar. Întrebați de ce au chemat presa ca pe o comandă de pizza sau taxi, cei doi s-au fâstâcit. Bloțiu s-a blocat, iar Idolu a spus că „nu e același lucru”.

Boala conferințelor de presă, contagioasă în Timișoara

Altfel, cei de la PSD au idei interesante. Dacă primarul Timișoarei cheamă presa la conferințe de câteva ori pe săptămână, și opoziția vrea să facă la fel. Dan Idolu a precizat că și consilierii PSD vor să țină conferințe la primărie și că e deontologic ca presa să participe dacă anterior participă o oră la conferința primarului Robu. Dan Idolu uită un amănunt esențial: că, deocamdată, Timișoara nu are primar PSD!

banner 970 x 250