Klaus Iohannis acordă Înaltul Patronaj bienalei de artă contemporană Art Encounters!

1000x100 (5)

Valorificând arta contemporană românească pe scena internațională și încurajând dialogul constant între artiști și public, Art Encounters primește Înaltul Patronaj al Președintelui Românei, alăturându-se și cu cea de-a treia ediție unei serii de evenimente cu o vastă importanță culturală în România.

Înaltul Patronaj al Președintelui Românei a fost acordat bienalei Art Encounters 2019, în cadrul unei conferințe extraordinare a Primăriei Timișoara, care a avut loc luni, 6 mai.

Bienala prilejuiește o experiență educațională, o experiență a dialogului, a creativității și acestea sunt o doar o parte dintre motivele pentru care Președintele a hotărât, pentru a doua oară, acordarea Înaltului său Patronaj Bienalei Art Encounters”, a subliniat Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Fundația Art Encounters este o instituție culturală independentă, care urmărește susținerea artei contemporane din România. Programele demarate de Fundația Art Encounters își propun să joace un rol semnificativ în consolidarea poziției scenei de artă, sprijinind și încurajând arta, promovând creația artistică, încurajând explorarea diverselor practici artistice, organizarea de expoziții, publicarea de cărți și albume de artă contemporană, dar și susținerea instituțiilor de artă și cultură.

Pentru a doua oară consecutiv, Bienala Art Encounters se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind recunoscută astfel ca un eveniment ambițios și important pentru scena culturală din România. Acest lucru este semnificativ nu doar prin privilegiul de a ne alătura unor inițiative pentru care avem un mare respect, ci și prin mesajul public pe care îl formulează, confirmând rolul artei contemporane, alături de teatru, muzică și literatură, în procesul cunoașterii și al reflecției critice despre lumea actuală”, a transmis Diana Marincu, directorul artistic al Fundației Art Encounters.

Mai multe parteneriate și alte forme de colaborare vor contribui la realizarea Bienalei Art Encounters din 2019, eveniment care a început deja în luna ianuarie și continuă cu întâlniri și dialoguri, cursuri și ateliere, parte integrantă a Bienalei de anul acesta și a conceptului curatorial propus. Deschiderea oficială a Bienalei va avea loc în 20 septembrie. Cea de-a treia ediție a Bienalei se va desfășura în perioada 20 septembrie – 27 octombrie.

Art Encounters 2019 este organizat de Fundația Art Encounters, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Cultură, Fundația Inteart Triade și Asociația „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.

Partener strategic este Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, iar partener al programului de mediere este Asociația Culturală Constrasens.

banner 970 x 250