Consilierii locali social – democrați din Caransebeș sunt reticenți când vine vorba de concesionarea de teren din domeniul public al municipiului. Ei spun că au exemple nenumărate, în care terenul a fost înstrăinat așa-zișilor investitori fără ca să se vadă vreo investiție.
În aceste condiții, aleșii locali PSD au votat împotriva unui proiect de hotărâre inițiat de către primarul liberal Felix Borcean privind trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului a unui teren în suprafață de 4000 de mp cu intenția de a-l concesiona la solicitarea unei firme ce este administrată de consilierul județean liberal Dumitru Rujan. Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Florin Bogdea, a declarat că solicitantul dorea, prin cererea depusă, concesionarea terenului din domeniul public care se află lângă balta de pescuit a orașului, la ieșire din Caransebeș spre Reșița.
„Dacă domnul Rujan dorește concesionare, noi de ce vrem să-l trecem de la public la privat, pentru că eu știu că se poate face concesionare și din domeniul public d-na secretar?!”, a căutat Bogdea justificare pentru votul negativ dat de el și colegii săi.
Secretarul Primăriei, Ana Bratu, i-a explicat că doar pentru unele investiții de utilitate publică se pot face concesionări din domeniul public al municipiului. Viceprimarul Marius Isac a subliniat la rândul său că investiția presupune construirea unei pensiuni.
Bogdea a invocat însă și alte motive pentru respingerea proiectului: „Tot acest Dumy a concesionat 5.000 de mp în Valea Cenchii, au trecut doi ani și nu a realizat investiția. A revenit acel teren la Primărie pierzând investiția conform Hotărârii Consiliului Local privind investițiile de pe domeniul public?!” L-a lămurit viceprimarul Marius Isac: „Este o cerere din partea societății la care faceți referire, prin care solicită desemnarea unui reprezentant al Primăriei pentru rezilierea contractului la notar”.
Contrariat de faptul că rezilierea contractului se face la notar în condițiile în care există clauze prin care specifică foarte clar că dacă în termen de doi ani investiția nu se realizează investitorul pierde banii, iar terenul revine la Primărie, Bogdea a insistat ca nu cumva să se întâmple ca în celebrul de acum caz Teracon. Secretarul Primăriei, jurista Ana Bratu, i-a explicat că acel contract a fost încheiat la notar și tot la notar se reziliază, dar n-a reușit să fie suficient de convingătoare pentru consilierii PSD. În consecință, dacă mai e interesat să investească într-o pensiune, liberalul Dumitru Rujan trebuie să caute un teren privat. Actualele jocuri politice nu-i oferă o altă șansă!