Consilierii PSD de la Moldova Nouă şi-au luat liber de la binele comunităţii

Ședința ordinară a Consiliului Local Moldova Nouă a fost nelipsită de surprize! Se pare că rezultatul obținut de social-democrați, la alegerile europarlamentare, în orașul de la malul Dunării, li s-a urcat la cap politicienilor, aceștia alegând să nu mai reprezinte vineri interesele oamenilor, preferând „să joace” la marginea terenului.

O mare parte din proiectele aflate vineri pe ordinea de zi au rămas în aer și asta pentru că o parte din consilierii de la Dunăre (PSD) și-au luat liber de la îndatorirea față de cetățeni. Cu privire la această situație, primarul Adrian Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „Nu știu de ce nu au venit la ședință. Noi am avut un sentiment negativ legat de ei deoarece nu s-au prezentat la comisiile din care fac parte, unde se discută proiectele. E greu să dai un răspuns când astăzi aveam proiecte foarte importante pe ordinea de zi, proiecte care aveau nevoie de două treimi, proiecte care aveau nevoie de 12 consilieri, unde aveam nevoie și de votul lor”.

Edilul ia în calcul euforia votului din 26 mai și este ferm convins că cetățenii, la alegerile locale din 2020, îi vor taxa pe social-democrați pentru lipsa de interes de care au dat dovadă în fața oamenilor: „Probabil că votul de duminică le-a dat încredere că, în Moldova Nouă, și dacă se opun, și dacă sunt răi, și dacă sunt dușmănoși, cel puțin consilierii, și nu-i interesează de binele orașului, oamenii îi vor vota. Ei au confundat votul de la europarlamentare și parlamentare cu votul la nivel local. Sunt convins că, până în 2020, la alegerile locale, oamenii din Moldova Nouă își vor da seama cât de nocivi sunt acești indivizi, care fac parte din Consiliul Local și acum nu aș vrea să acuz pe toată lumea, pentru că nu a venit Partidul Social Democrat la ședință! Nu au venit cinci oameni, cei cinci reprezentanți ai Partidului Social Democrat, evident, ei fiind trimiși de către cetățeni, prin votul acordat. Lor nu le-a păsat de proiectele foarte importante pentru comunitatea noastră”.

Boicotul PSD-ului – dovada lui Torma în fața PNL-ului

Neprezentarea consilierilor social-democrați la ședința ordinară a Consiliului Local de vineri este dovada clară, pentru liberali, că așa-zisa relație dintre Torma și PSD nu se rezumă la nimic palpabil: „Sper ca și colegii mei de la județ din PNL să înțeleagă, încă o dată, cât îmi este de greu să pun orașul pe picioare, fiind, în ultimul timp, acuzat de relații cu PSD-ul. Eu doar am încercat să fac o pace locală pentru binele comunității, nu pentru binele meu personal și lipsa lor de la această ședință de consiliu cred că este prima dovadă, pentru cei care vorbesc, dintre colegii mei de la PNL, că eu aș avea o relație de prietenie cu PSD-ul. Acest lucru nu este adevărat, ca dovadă, astăzi, cei cinci consilieri au ales să nu vină la ședința de consiliu”.

Faptul că a încercat să facă pace în politica de la malul Dunării, doar pentru a se putea ocupa liniștit de problemele orașului pe care-l conduce, Adrian Torma spune că a primit în schimb numai jigniri: „Moldova Nouă este un oraș complicat, un oraș greu în care mulți ani au fost doar bătălii și războaie, iar eu am ales să fac o pace locală, prin care toți să urmărim interesul comunității. Deocamdată, de la PSD – de la nivel local și de la Partidul Verde, care nici măcar nu mai are consilieri în Consiliul Local – nu am nici un fel de reacție. Din contră! Zilnic sunt jignit, acuzat, îmi este jignită familia. Până și pe câinele meu au început să-l jignească, iar lucrul ăsta dovedește micimea acestor indivizi, care se ascund în spatele unor voturi și care efectiv nu au niciun interes pentru comunitatea noastră”.

Contactați telefonic pentru a motiva absența din cadrul ședinței ordinare a Consiliul Local, aleșii locali din PSD Moldova Nouă sunt de negăsit.