Suspiciunea consilierilor PSD din Caransebeș îi determină să se adreseze conducerii Primăriei pentru tot felul de solicitări, din punctul lor de vedere pertinente, însă care cer timp din partea angajaților.
Un astfel de exemplu este cel al consilierului PSD Gavrilă Ardelean (foto), care a solicitat, la ședința din luna iulie, ca la următoarea întrunire să i se pună la dispoziție cazierul Mariei Mălăescu din urmă cu 4-5 ani, depus pentru funcția de director la firma Transal Urbis. La solicitarea lui Ardelean, departamentul juridic al Primăriei Caransebeș a răspuns că dosarul nu se află la instituția publică, fiind, după cum era firesc, în arhivele Transal. În ceea ce privește cazierul aflat la dosarul personal de la compartimentul Resurse Umane al Primăriei, acesta a fost verificat la data angajării cu respectarea prevederilor legale pentru ocuparea funcției publice. În prezent, Maria Mălăescu lucrează la Compartimentul Control Comercial.
După ce subiectul Mălăescu a fost epuizat, grupul PSD și-a căutat o altă țintă. De această dată a fost vizată presa care asistă la ședințele de Consiliu Local. Social-democrații vor să știe cine sunt jurnaliștii care participă la ședințe, la ce publicații scriu, dacă au contract cu Primăria și, mai ales… de ce nu scriu, în articolele pe care le publică, tot ceea ce se întâmplă în ședințele aleșilor locali!
Cel mai probabil o să fie dezamăgiți membrii PSD și mai ales susținătorii partidului care vin în număr mare la fiecare ședință de consiliu să afle că, potrivit Constituției României, libertatea de exprimare a opiniilor, în scris, prin imagini sau prin alte mijloace de comunicare în masă, este garantată. Cenzura de orice fel este interzisă (art. 30). Dreptul presei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit. Autoritățile publice, potrivit competențelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor (art. 31).