Consilierii PNL nu contestă viziunile inginerești ale primarului Borcean de a manageria Spitalul

Biroul de presă al PNL Caransebeș răspunde declarațiilor făcute de primarul liberal Felix Borcean. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții filialei explică situația Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal de Urgență din punctul lor de vedere.

Filip Strejariu a fost numit în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș prin hotărâre de Consiliu Local în iunie 2016, la propunerea primarului Felix Borcean, se arată în comunicatul de presă. „Dorința dumnealui de nominaliza un alt reprezentant în CA este necontestabilă și îl privește, rămâne doar o componentă de oportunitate schimbarea unui medic cu un inginer, dar asta este decizia dumnealui. Consilierii PNL nu au contestat și nu vor contesta modalitatea de numire sau viziunile inginerești ale domnului primar de a manageria Spitalul Municipal de Urgența din Caransebeș.”, se arată în comunicat.

Conducerea PNL Caransebeș subliniază că reprezentanții Consiliului Local în CA se vor prezenta, așa cum au făcut-o și până în prezent, la orice convocare a managerului interimar al Spitalul Municipal de Urgența din Caransebeș.

CITEȘTE ȘI: Războiul continuă, Felix Borcean nu se lasă. Consiliul de Administrație al Spitalului, băgat în ședință!

Conducerea liberală are un punct de vedere și în privința presiunilor la adresa reprezentanților Direcției de Sănătate Publică de a nu se prezenta la CA. Liberalii menționează un citat din adresa nr. 11050/14.10.2019 a managerului interimar al Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. În acel document se adresează rugămintea către Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin să înainteze Ordinele de Ministru în care se nominalizează sau renominalizează reprezentanții instituției în CA al SMU Caransebeș. De asemenea, se solicită Consiliului Local Caransebeș să nominalizeze prin HCL cei doi reprezentanți care vor face parte din CA al SMU Caransebeș dintre care unul să fie economist și se solicită primarului municipiului Caransebeș să desemneze, conform legii, un reprezentant al său în cadrul CA al SMU Caransebeș. În acea adresă, liberalii susțin că managerul Adrian Cican a comunicat că în prezent Consiliul de Administrație al SMU Caransebeș funcționează în baza unei hotărâri luate de Consiliul Local neactualizată astfel că le pune în vedere că orice decizii se vor lua privind funcționarea Spitalului poate fi lovită de nulitate.

În consecință, aceste condiții nefiind îndeplinite decât în parte, iar în data de 28.11.2019 nu a fost pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care să reactualizeze reprezentanții consiliului local în CA Caransebeș, neexistând Ordinul Ministrului pentru reconfirmarea celor doi reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin, ne întrebăm cine este cel care amenință? Pe lângă toate acestea, facem precizarea că nici până la această oră domnului Filip Strejariu nu i s-a comunicat dispoziția de schimbare a dânsului din CA, iar ceilalți reprezentanți din CA nu au primit niciun fel de acte care ar urma să se discute în Consiliul de Administrație.”, se arată în comunicatul de presă al PNL Caransebeș.