Războiul continuă, Felix Borcean nu se lasă. Consiliul de Administrație al Spitalului, băgat în ședință!

Întrunirea Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a fost amânată. Primarul Felix Borcean spune că sunt probleme importante pe ordinea de zi, nu fantasmagorii.

Problema se va putea rezolva în ședința de luni, 2 decembrie, de la ora 9.00. Primarul Caransebeșului spune că de la începutul mandatului interimar al lui Adrian Cican a întâmpinat probleme la compartimentul juridic al Primăriei vizavi de legalitatea măsurilor aplicate la spital. Cea mai recentă este schimbarea reprezentantului primarului din Consiliul de Administrație care ar fi trebuit să fie aprobată de Consiliul Local.

Dacă ar fi trebuit să depindă numai de majoritatea liberală din Consiliul Local nu ar mai fi fost nicio inițiativă aprobată, spune Felix Borcean.

Domnul Filip Strejariu a fost numit ca reprezentant în acest consiliu la începutul mandatului meu, când eu nu știam cu ce am de a face. Așa nu o să schimb niciodată dacă e prin Consiliul Local, adică reprezentantul primarului este al primarului prin decizia mea asumată și semnată de mine, e clar, scrie în lege. Eu am mers mai departe, mi-am desemnat un alt reprezentant, pe domnul Mihai Minea și aștept să conteste ei, mingea e la ei, dacă consideră că am făcut ceva ilegal, să acționeze ei.”, ne-a declarat Felix Borcean.

Edilul spune că, din acest motiv, ceilalți membri ai Consiliului de Administrație țin pe loc spitalul fără a putea lua deciziile cu privire la deschiderea Ambulatoriului sau a rezolva alte probleme arzătoare ale conducerii unității medicale. Edilul mai spune că, deși s-au făcut presiuni la reprezentanții Direcției de Sănătate Publică să nu se prezinte, aceștia se vor prezenta la ședința de luni, astfel că majoritatea va putea decide asupra proiectelor de pe ordinea de zi.