Consilierii locali lugojeni s-au întâlnit pentru cinci minute în ședință. Mai lungi au fost colindele! 

Convocată la dispoziția primarului Francisc Boldea, ședința extraordinară a Consiliului Local Lugoj s-a terminat într-o clipită, fără să lase posibilitatea aleșilor locali de a se face comozi pe scaune.

O durată record, de nici cinci minute, pentru a vota cele două proiecte de hotărâre propuse: rectificarea bugetului local pe anul 2018 și includerea în agenda acțiunilor cultural-educative pe anul 2018 a unui punct privind tipărirea unui volum de creație literară.

Mai mult au durat colindele celor de la Ansamblul Folcloric „Perla Banatului”, care au ținut să ureze aleșilor locali cele bune de final de an, primind în schimb câte o plăsuță cu dulciuri. După „Dom’, Dom’ să-nălțăm”, și consilierii au înălțat mâinile la unison și au aprobat rectificarea de peste 600.000 lei pentru salariile a 230 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap. La fel de unanimi au fost și în privința finanțării cu 4.500 de lei a unui volum de poezii și eseuri din Cadrul Concursului de Creație Literară „Lucian Blaga”, solicitare făcută de Biblioteca Municipală Lugoj.

Opoziția din consiliu ar mai fi vrut să discute despre deszăpezirea orașului și stocurile de materiale antiderapante, dar președintele de ședință, social-democratul Constantin Savu, a explicat că fiind o ședință extraordinară nu se admit puncte suplimentare. Astfel că a declarat închisă ședința, dar consilierii se vor mai revedea în 27 decembrie, la ultima ședință ordinară a anului. Care, indiferent de câte puncte va avea pe ordinea de zi, se va încheia ca de obicei cu un pahar de șampanie.