Consilierii locali din Reșița garantează pentru Aquacaraș! Cu cel mai scump teren al orașului!

După discuții repetate și controverse de tot felul, aleșii locali din Reșița au acceptat să garanteze pentru datoriile operatorului de apă și canal ca să evite situația neplăcută în care la robinete nu ar mai fi curs strop de apă.  

 

Primarul municipiului Reşiţa Mihai Stepanescu a convocat astăzi Consiliul Local al Municipiului Reşiţa într-o şedinţă extraordinară de îndată. Pe ordinea de zi au fost cuprinse şapte proiecte de hotărâre, toate fiind aprobate de consilierii locali. Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost legat de Aquacaraș. E vorba despre instituirea unei garanţii reale imobiliare în favoarea Ministerului Finanţelor Publice – Agenţia de Administrare Fiscală – cu terenul situat în Reşiţa, Calea Caransebeşului, la km 7,5. „Garanţia a fost necesară pentru eşalonarea la plată a datoriilor operatorului judeţean de apă şi canalizare – SC AquaCaraş SA, dispuse de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin, reprezentând corecţiile financiare aplicate în cadrul Programului ISPA. În vederea asigurării sustenabilităţii operatorului judeţean pentru a nu periclita buna funcţionare a serviciilor de apă şi canalizare de la nivelul judeţului Caraş-Severin, este necesară implicarea tuturor acţionarilor – Consiliul Judeţean Caraş-Severin – acţionarul majoritar – şi a celorlalţi acţionari”, a explicat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. Garanția Consiliului Local nu este altceva decât celebrul teren de la ieșirea din Reșița spre Caransebeș, unde pe vremea primarului Liviu Spătaru s-au îngropat efectiv câteva milioane de euro.

Un alt proiect de hotărâre se referă la Regulamentul local privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Reşiţa, care stabileşte cadrul juridic unitar pentru activităţile de publicitate stradală în municipiul Reşiţa, condiţiile de autorizare a mijloacelor de publicitate, precum şi amplasarea acestora.

Un alt proiect vizează preluarea şi includerea în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului Reşiţa a unui microbuz şcolar, preluat prin transfer de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acesta a fost repartizat pentru dotarea unităţilor administrativ-teritoriale în vederea transportului elevilor, ne-a mai informat reprezentantul municipalității.

Comments

  1. mihai says:

    Vacs!

  2. Rufa(se spala-n familie) says:

    Cum adica”cel mai scump teren al orasului”?Inseamna ca tot ce s-a investit acolo nu a fost degeaba , i-a ridicat valoarea si deci nu mai trebuie acuzati cei care s-au ocupat de km 7.Atunci trebuie sa spunem:bravo Tibi Padurean ca ai marit valoarea unor viroage,astfel incat, primaria sa garanteze(de doua ori),pt. servicii publice din Resita!CORECT, nu-i asa?