Consilierii locali din Reșița au fost chemați să îndrepte erorile și ilegalitățile săvârșite de alții

Premieră pentru ședințele Consiliului Local Reșița. Din cauza decretării stării de urgență, determinată de epidemia de coronavirus, ultima ședință, cea din luna martie, s-a desfășurat „cu porțile închise”, fără presă și fără participanți din afara Primăriei. La un moment dat, primarul Ioan Popa nu excludea varianta cu susținerea ședinței pe un grup de WhatsApp al consilierilor locali, idee la care s-a renunțat ulterior.

În ședința din 20 martie, aleșii locali au aprobat „Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic și de execuție și al indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul: «Modernizare pietonală în zona dalei urbane central a Reșiței – Legătură pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiului»”.

„Este vorba de actualizarea unor indicatori în funcție de inflație în cadrul proiectului cu cele șase străzi din Lunca Pomostului la care se lucrează în prezent. În plus, s-au aprobat câteva costuri suplimentare față de cele inițiale generate de schimbarea unor conducte de apă și canalizare. Este vorba de patru străzi, lucrări solicitate acuma de către Aquacaraș și nu mai târziu, după modernizarea străzilor. Am alocat resurse financiare și pe centrul civic pentru că, la data întocmirii studiului de fezabilitate, au apărut trei parcele de teren care nu se aflau în proprietatea Primăriei. Una în colț la fosta Romarta, dintr-o eroare cei de la CFR s-au intabulat peste Bârzava, până la blocul din centru, pe aproape 200 de metri pătrați, a doua, în fața Palatului Cultural unde era intabulat Consiliul Județean cu vreo 160 de metri pătrați și pe lateralul Hotelului Semenic, înspre Primărie, cei de la OJT obținuseră, în urmă cu mulți ani, dreptul de folosință, după părerea mea fraudulos, asupra unei parcele de 150 de metri pătrați.”, ne-a declarat primarul Ioan Popa.

Edilul-șef mai spune că în aceste condiții Primăria Reșița nu a putut să cuprindă și cele trei parcele în proiectul de modernizare a centrului civic cu fonduri europene. Deși ele au fost rezolvate într-un final prin a fi intabulate, Primăria va trebui să suporte lucrările pentru cele trei parcele din resurse proprii.