Nicolae Robu: „Cred că în monitorizarea celor izolați sau în carantină ar fi utilă ștampilarea cu tuș pe mână”

Primarul Timișoarei crede că ar fi utilă, pentru monitorizare, ștampilarea cu tuș pe mână a celor care trebuie să stea în izolare sau în carantină. Tușul ar trebui să nu poată fi îndepărtat timp de 14 zile, susține edilul.

Primarul Timișoarei a scris pe Facebook că autoritățile trebuie să fie necruțătoare cu cei ce se dovedesc „iresponsabili, criminali, pur și simplu”. El propune ștampilarea cu tuș sau aplicarea unor brățări pentru cei care trebuie să stea izolați sau în carantină.

„Mă refer, pe de-o parte, la cei ce mint la intrarea în țară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt etc., apoi la cei ce ajunși acasă nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar și la reprezentanții autorităților ce nu-și fac datoria cu conștiinciozitate, cu rigoare desăvârșită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în țară, cât și în diversele localități în care ajung cei veniți. Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mâinii, cu tuș care să nu poată fi îndepărtat 14 zile sau aplicarea unei brățări, în stilul celor care-ți conferă diverse servicii la festivaluri, în hoteluri, în cluburi etc.!”, a scris edilul pe rețeaua de socializare.

Nicolae Robu susține că printre cei care au revenit în țară în ultimele zile se numără și români care „s-au ocupat cu cerșitul și furtul”.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Dacă oameni educați au putut avea conduita pe care o știm, la ce să ne așteptăm de la cei – și n-aș vrea să se găsească, din nou, cum am mai pățit-o, vreun «deștept» care să mă considere rasist! –, la ce să ne așteptăm de la analfabeți sau semianalfabeți – v-ați îngrozi dacă ați vedea formularele completate de unii, la frontieră! –, de la cei care știm că pe unde-au fost s-au ocupat cu cerșitul și furtul – și am greși amarnic dacă am considera că printre cei întorși nu există și unii care asta au făcut –, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunți, etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?!”, a mai scris Robu, care consideră că de ținerea acestora sub control depinde reușita în lupta contra pandemiei.

Potrivit unor măsuri adoptate sâmbătă de autorități, persoanele izolate la domiciliu care părăsesc fără aprobare locația în care acestea au fost plasate sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. Măsurile dispuse nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/