Consilier local din Timișoara: „Ceasul floral este batjocorit de o administrație total lipsită de respect pentru simboluri”

Consilierul local PNL Simion Moșiu a criticat conducerea Primăriei Timișoara pentru faptul că nu a făcut niciun demers pentru a reabilita ceasul floral, un simbol al orașului, deși au fost alocate fondurile necesare. La mijlocul lunii august, autorizația de construire ar urma să expire.

Primăria Timișoara a alocat, în acest an, o sumă de 720.ooo lei pentru punerea în funcțiune a ceasului floral, un simbol al orașului. Municipalitatea a luat această decizie la propunerea făcută de consilierul local PNL Simion Moșiu, cara a sperat că ceasul floral va fi reabilitat, în sfârșit.

Iată că au trecut mai bine de două luni de când fondurile au fost alocate, însă nu s-a întâmplat nimic. Asta deși există o autorizație de construire emisă încă de anul trecut, în baza căreia lucrările puteau fi începute, care va expira la mijlocul lunii august.

leader board 728 x 90 px

Ceasul floral în orașul supranumit de peste o sută de ani „Orașul florilor” este în continuare neglijat, batjocorit de o administrație incompetentă și total lipsită de respect pentru simbolurile lui. După ce am insistat o lungă perioadă de timp și am reușit să obțin finanțare pentru modernizare, iată că peste o lună și jumătate, respectiv în 19.08.2021, expiră autorizația de construire! Lucrări zero. (…) Oare cu ce a greșit frumoasa noastră Timișoară să merite atâta nepăsare din partea unor indivizi care trăiesc și câștigă foarte bine de pe urma ei? Până când?”, a semnalat Simion Moșiu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ceasul floral se află în centrul Timișoarei, în Parcul Civic, și a fost construit în anii 1970 pe locul fostei Cazarme Transilvania. De o bună perioadă de timp, ceasul nu mai este funcțional.