Consilier local, despre turnul cu plante care va apărea în centrul Timișoarei: „Un veritabil Turn Babel”

turn1

Amplasarea unui turn uriaș cu plante în Piața Victoriei, cu ocazia deschiderii Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, nu este văzută cu ochi buni de către Ștefan Sandu, consilier local PNL. Mai precis, liberalul consideră că această pepinieră ar reprezenta, de fapt, „un veritabil Turn Babel”.

Un turn imens cu 1.306 plante va fi amplasat în Piața Victoriei, cu ocazia deschiderii oficiale a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Inițiativa le aparține celor de la Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiș.

Ștefan Sandu, consilier local PNL, nu vede deloc cu ochi buni această idee și susține că imensa pepinieră din centrul Timișoara ar fi, de fapt, un Turn Babel.

Nu se poate să nu fiu tributar unei urme de subiectivism, dar să oprești tu tradiția Timfloralis, care a adus mai mulți turiști în Timișoara decât orice eveniment creat de actuala administrație și să aduci tocmai din Spania o firmă ce ne va construi în plin centru un veritabil Turn Babel, este de noaptea minții. Poate nu întâmplător, turnul va fi amplasat în zona aproximativă a fostului “acvariu”. Oricum, reacțiile timișorenilor sunt tot în aceeași zonă… Ce mă surprinde însă este că tot evenimentul este prezentat de Ordinul Arhitecților, și asta în timp ce dunga ce ne-a mâzgălit orașul încă dăinuie. Deci, consecvent ordinul… păstrează nivelul…”, a afirmat Ștefan Sandu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Turnul format din 1.306 plante va fi amplasat pe platoul din fața Operei, urmând a fi inaugurat în data de 17 februarie. Potrivit celor de la Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiș, instalația va reprezenta și un punct de belvedere, fiind deschisă pentru publicul dornic să admire orașul de la înălțime.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/