Un consilier local acuză medicii din Oțelu Roșu că ar fi amenințat-o în sediul Primăriei

Fica Cocoșilă, consilier local în capitala Văii Bistrei, se arată nemulțumită de modul în care colegii săi de for intenționează să vândă spațiul de sub policlinica din oraș.

Alesul local din partea PP-DD se declară șocat de atitudinea medicilor din oraș, care ar fi amenințat-o din cauză că refuză să le vândă spațiul de sub policlinică la prețul de un euro/mp. „În aceeași zonă, s-a vândut teren cu 20 de euro/mp. Să pornească de acolo licitația. Nu mi se pare firesc ca ei să îi taxeze pe oameni pentru orice consultație, iar atunci când vine vorba despre vânzarea spațiului public, să aibă beneficii de pe urma tranzacției”, a declarat Fica Cocoșilă, ales local la Oțelu Roșu.

Policlinica se întinde pe o suprafață de 1.445 de mp. „Trebuie analizată foarte bine problema, ca să nu aprobăm ilegalități. După ce m-am opus vânzării, am fost chemată la Primărie, acolo unde erau adunați toți medicii. Aceștia s-au arătat revoltați și m-au întrebat de ce sunt împotriva lor”, a spus consilierul local.

Fica Cocoșilă a precizat că proiectul de hotărâre referitor la vânzarea spațiului de sub policlinică este în dezbatere încă din luna august a anului trecut, fără să se ajungă la o decizie comună în ce privește vânzarea.

Consilierul, combătut de edilul-șef

La polul opus, primarul orașului, Luca Mălăiescu spune că medicii au participat la ședința de consiliu local în cadrul căreia s-a luat în dezbatere proiectul de hotărâre. „Ședințele sunt publice. Orice om are dreptul să participe la ele. Noi nu le puteam interzice doctorilor să asiste la dezbatere. În plus, terenul vândut cu 20 de euro, la care face doamna referire a fost pentru ridicarea unui chioșc, ori medicii nu vor cumpăra terenul pentru a face afaceri. Este o lege care le permite acest lucru. Într-un final, am decis să vindem spațiul cu un preț cuprins între 3 și 5 euro/mp. Toți consilierii au fost de acord, cu excepția doamnei”, a subliniat edilul-șef, Luca Mălăiescu, pentru Express de Banat.