Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara fac cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează procedura de achiziţii publice, prin supraevaluarea preţului.
În baza autorizaţiei emise de către instanţă, procurorii fac percheziții la sediul Spitalului Județean de Urgență din Reşiţa.
Din surse neconfirmate oficial, mai mulți angajați ai spitalului, dar și directorul Dumitru Secășan se află acum la Parchet, unde sunt audiați de procurori.
Reprezentanții Ministerului public fac precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
UPDATE 1 – Neoficial, achizițiile ar viza firma omului de afaceri Sorin Mușat.
UPDATE 2 – Directorul Spitalului Județean, Dumitru Secășan, a afirmat că acțiunea procurorilor este una de control. „Ne-au intervievat pe tema achizițiilor. Ce pot să vă spun este că instituția are o comisie de achiziții din care fac parte mai mulți membri. Au ridicat documente, mai multe nu știm. Mai departe verifică ei, este treaba celor care fac ancheta să se pronunțe. Probabil, este vorba despre aparatura medicală, și nu despre medicamente”, a declarat Dumitru Secășan pentru Express de Banat.
La audieri a fost prezent și directorul medical al Spitalului Județean, Iaro Marșalic.
UPDATE 3 – Audierile de la Parchetul de la Tribunalul Caraș-Severin din această după-amiază au fost precedate de percheziții pe care procurorul le-a făcut la Spitalul Județean de Urgență, mai exact, la birourile de contabilitate și achiziții. De aici au fost ridicate unele documente, după care șefii instituției și întreg personalul compartimentelor vizate au fost chemați la audieri.
Revenim cu amănunte!
Ai vazut Miai ce se intampla cand supraevaluezi o lucrare ? Stai sa vezi cand vor afla baieti cu cat pui tu metrul de pavaj acum. Dar tu nu lua in seama ce se intampla in jur, ci dai inainte cu tupeu si cand se infunda sa il suni pe amicul sarbu.
Cunosc sistemul de achiziție publice ff bine, și menționez ca toți mergerii sunt coruptibili, așa funcționează, scuză la majoritatea ca nu pretind, dar accepta si primesc orice, astfel nu funcționează. Aceștia nu fura cu mină lor , ci cu mina celor care vor sa stea pe funcție, dar se lingsi ei pe miini .așa ca ! Cutoticumiccu mare la friptură,să cumpăra tot cei mai eftin și mai prost motivind principiul preț, unde sunt interese se schimba principiul?nu știu se trebuie facut ! Dar cred ca omul sfințește locul, undenu iseriozitate și onoarenu se poate acționa decit cu catusele, Dumnezeu să va aibă in PACE !!!
Ca sa ramai pe functie trebuie sa fii membru de partid, nu conteaza in care. Functia se mentine pe bani, banii se obtin din spagi. Sa explic mecanismul pentru neinitiati. Firma X participa la licitatia ogranizata de institutia Y. Firma X trebuie sa castige, deci vine cu 3 oferte. Se trateaza comisionul, de regula 10% din total facturat. Interesul e ca total facturat sa fie cat mai mare pentru ca si spaga sa fie mai mare. Firma incaseaza banii, face profit pe care il poate scoate sub forma de dividende, dupa ce plateste 16% impozit. 10% din valoare facturii este pusa in plic si se da “beneficiarului”. Mare parte din bani se duc in contul partidului care isi mentine omul pe functie doar ca sa aduca bani.
in alta ordine de idei, daca tot e cu DNA, BLAT ordinar la Caransebes azi !!!
poate intereseaza si pe cei de la DNA chestia asta !!!