Conducerea ISJ Timiș propune folii de plexiglas între băncile elevilor

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș vor să achiziționeze folii de plexiglas, pe care apoi să le monteze în sălile de clasă. Este o măsură prin care ar putea fi respectată distanțarea între elevi.

Propunerea vine în contextul dotării școlilor și a grădinițelor din Timiș cu echipamente sanitare, necesare în perioada pandemiei. Marin Popescu, inspectorul școlar general, a precizat că așteaptă un semnal de la Ministerul Educației.

„Am interogat Ministerul din perspectiva unui detaliu: dacă ne permite să facem achiziție de foi de plexiglas, într-o cantitate suficientă, ținând cont de bugetul pe care îl avem. Aceste foi să fie date la unități și să le taie, iar apoi să fie puse între elevi. Astfel, se mărește spațiul unei clase pentru a aduce câți mai mulți copii la școală, pentru că lipsa de spațiu este cea mai mare problemă a unităților în momentul de față, ținând cont că trebuie distanțare. Dacă elevii stau câte doi în bancă, folia ar trebui să fie la o înălțime corespunzătoare să-i despartă, iar dacă vorbim de module – mergem pe varianta tablei de șah.”, a precizat Marin Popescu.

leader board 728 x 90 px

Sursă foto: hotnews.ro