Tablete pentru toţi elevii din Gârnic

Reveniți pe băncile şcolilor, după o pauză de 14 zile în care au fost nevoiți să parcurgă materia folosind tehnologia modernă, din cauza persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus pe raza UAT-ului, toți elevii comunei Gârnic urmează să beneficieze de dispozitive IT necesare desfășurării cursurilor online, asta pentru a evita ca tinerii care provin din familii cu o situație financiară precară să nu poată avea acces la educație.

Deși o parte din administrațiile publice locale din Caraș-Severin au reușit, din fonduri proprii, să achiziționeze numărul de tablete necesar școlarilor pentru desfășurarea cursurilor în variantă online, dat fiind contextul epidemiologic, edilul-șef al comunei din Clisura Dunării, Nicolae Tismănariu, a explicat că resursele bugetului local sunt limitate în acest sens, motiv pentru care lucrează la un proiect pentru a obține banii necesari procurării dispozitivelor electronice pentru fiecare elev care urmează cursurile unităților de învățământ aflate pe raza comunității pe care o conduce.

„Mă bucur de faptul că elevii și preșcolarii din comuna noastră și-au reluat cursurile în varianta față în față, interacțiunea directă a copiilor cu dascălii fiind, din punctul meu de vedere, mult mai benefică. Sigur, atunci când situația o impune, cum au fost cazurile de infectare cu noul coronavirus pe raza UAT-ului, pentru siguranța tuturor, dar și pentru a ține pasul cu materia, cursurile online reprezintă soluția ideală. Întrucât noi, în calitate de reprezentanți ai UAT-ului, nu ne-am permis achiziționarea tabletelor necesare tinerilor, resursele noastre fiind limitate, în momentul de față, lucrăm la un proiect pentru a obține sumele necesare achiziționării dispozitivelor IT. Nu știm cum va evolua situația care aduce în prim-plan acest inamic invizibil, dar e bine ca unitățile de învățământ să dețină aceste tablete. Chiar dacă, la un moment dat, vom reuși să depășim criza sanitară, respectivele tablete îi vor ajuta pe copii să își completeze bagajul de cunoștințe acumulat prin intermediul învățământului tradițional.”, a subliniat primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.

leader board 728 x 90 px

Sursa foto principal: tion.ro.