Cursurile online, singura variantă pentru 14.000 de elevi din Caraș-Severin

14.000 de elevi din Caraș-Severin fac școala online! Unitățile de învățământ din Reșița sunt în scenariul roșu și cele din Caransebeș funcționează în scenariu galben. Cu toate acestea, majoritatea școlilor din județ funcționează normal, în scenariul verde.

Prefectura a hotărât direcția pe care o vor urma școlile cărășene în perioada următoare. Din totalul de 409 unități de învățământ, 280 urmează să funcționeze în scenariul verde, 64 de școli și două cluburi ale elevilor în scenariul galben și 61 de școli și două cluburi ale elevilor se vor afla în scenariul roșu. Decizia este bazată pe informările Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin și a propunerilor de funcționare aprobate de Consiliile de Administrație ale școlilor.

Până în acest moment, în județ sunt șase elevi, 10 cadre didactice și trei angajați din personalul nedidactic confirmați cu COVID-19. În izolare sau carantină la domiciliu se află 57 de elevi, 29 de cadre didactice și patru din personalul nedidactic. Dintre profesorii izolați, 15 au ales să predea online și 14 să intre în concediu medical. Numărul elevilor care învață online este de 13.951.

leader board 728 x 90 px

Scenariul roșu, cu școala exclusiv online, se aplică tuturor școlilor din Reșița pentru 14 zile, până în 27 octombrie. Motivul este faptul că s-a depășit pragul de 3 infectați la 1.000 de locuitori. Școlile din Brebu, Târnova și Lupac aplică același scenariu.

Caransebeș, Copăcele, Zorlențu Mare și Slatina Timiș funcționează în scenariu galben, în care jumătate din clasă asistă la ore fizic și cealaltă jumătate online. În localitățile menționate s-a depășit pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.