Conducerea DSP Timiș, schimbată pentru a patra oară! Mihaela Valcovici pleacă în SUA

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Directorul executiv al DSP Timiș a fost schimbat… din nou. Mihaela Valcovici a fost înlocuită cu Flavius Cioca, fiind cea de-a patra persoană care a preluat cârma instituției în acest an.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunță că decizia a fost luată în contextul în care Mihaela Valcovici, de profesie medic specialist cardiolog, va face parte dintr-un colectiv de cercetare al Cardiovascular Research Institute din New York.

„Dezvoltarea proiectelor de cercetare cardiovasculară se află printre cele mai importante domenii ale cercetării medicale internaționale, iar aplicația doamnei doctor Mihaela Valcovici a obținut o confirmare de succes prin cooptarea domniei sale în cadrul colectivului de cercetare al Cardiovascular Research Institute din New York, Broadway. Considerăm pe deplin justificată decizia de încetare a mandatului de management pe care doamna doctor Mihaela Valcovici îl exercita la conducerea DSPJ Timiș, pentru perioada următoarelor luni, timp în care va face parte din echipa internațională de cercetare din New York. Ca urmare a solicitării doamnei doctor Mihaela Valcovici, de încetare a activității de director executiv, prin ordinul Ministerului Sănătății, domniei sale îi încetează mandatul de director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș”, informează DSP.

1000x100 (5)

Conducerea instituției va fi preluată de Flavius Cioca. Acesta a deținut, din data de 13 aprilie 2020 funcția de director executiv adjunct, în cadrul DSP Timiș. „Numirea sa vine într-un moment de maximă importanță pentru gestionarea segmentului de sănătate publică pentru populație”, mai transmit reprezentanții DSP.

Înainte de Mihaela Valcovici, la cârma DSP Timiș a mai fost Mariana Rădulescu, care a înlocuit-o pe Cornelia Malac, demisă după ce în spațiul public a apărut un clip video din cadrul unei conferințe de presă. Cornelia Malac s-a bâlbâit când a venit vorba despre primele cazuri COVID-19 din Timișoara, iar imaginile au devenit virale.