Conducere nouă la Serviciul de Creșe al Primăriei Timișoara. Fritz: „Urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”

Gabriela Crăciun a fost schimbată de la conducerea Serviciului Public de Creșe al Timișoarei, iar în locul ei a fost numită sub formă de interimat Adriana Nemeș, până la organizarea unui concurs de angajare în funcție. 

Decizia a fost luată de primarul Dominic Fritz, în urma unei analize a managementului celor 13 creșe din subordinea Primăriei Timișoara, demarată ca urmare a nemulțumirii părinților față de calitatea serviciilor.

„Am analizat cu atenție activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am hotărât să facem schimbările necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului, pentru a oferi toată îngrijirea de care au nevoie copiii. Intenția este să atragem de acum încolo cei mai buni manageri educaționali la conducerea creșelor, grădinițelor și școlilor din oraș, prin concursuri deschise, 100% depolitizate. Primul pas este această schimbare și urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”, a transmis Dominic Fritz.

Adriana Nemeș, noul director interimar al creșelor timișorene, a ocupat până acum funcția de coordonatoare a trei dintre cele 13 creșe din Timișoara.

celtic transilvania 1000x100px

Potrivit primăriei, din 11 ianuarie își reiau activitatea patru creșe care au fost închise încă din toamna anului trecut. Este vorba de creșele de pe străzile V. Lupu, Mureș, N. Leonard și M. S. Motohon.

„Acestea au rămas închise încă din toamnă, din momentul în care a fost suspendată activitatea grădinițelor care funcționează în aceleași clădiri cu ele. Creșele în cauză nu au bucătărie proprie, bucătăriile grădinițelor fiind cele care le furnizau mâncarea. Am reușit să rezolvăm această lipsă, deblocând colaborarea dintre creșe și grădinițele în cauză”, a completat viceprimarul Ruben Lațcău.