Conducere executivă completă la CJT, înainte de Revelion

Consilierii județeni au fost convocați marți într-o ședință extraordinară pentru a-și alege vicepreședinții. Unul va fi de la PNL, celălalt de la USR PLUS, conform înțelegerii dintre cele două formațiuni care formează majoritatea în județ. 

Sunt trei luni de la alegerile locale, iar până acum liberalii nu au ajuns la un consens cu cei de la USR PLUS în privința formării unor majorități de guvernare locală și județeană. Alin Nica a anunțat că înainte de Revelion se aleg, în sfârșit, cei doi vicepreședinți.

„Vă stric bucuria de a pleca din localitate cu o ședință extraordinară marțea viitoare. Vă anunț de pe acum că vom avea o ședință extraordinară pentru alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Timiș, cu prezență fizică.”, le-a spus Alin Nica aleșilor județeni în plenul de miercuri.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Propunerea PNL pentru o poziție de vicepreședinte este Alexandru Proteasa, iar cei de la USR PLUS îl susțin pe Cristian Moș pentru cea de-a doua funcție de vicepreședinte. Potrivit Codului Administrativ, vicepreședinții consiliului județean se aleg din rândul consilierilor sau la propunerea președintelui, prin vot secret, cu majoritate absolută.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spunea recent că funcțiile de viceprimari și cele de vicepreședinți se aleg „la pachet”. Deocamdată, primăria funcționează cu un singur viceprimar, Ruben Lațcău, de la USR PLUS.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/