Mai multe proiecte din comuna Gârnic, lăsate în stand-by odată cu venirea iernii

Temperaturile scăzute în termometre amână materializarea câtorva proiecte importante pentru locuitorii conduși de edilul Nicolae Tismănariu. Cu toate acestea, primarul se arată bucuros de faptul că, în 2021, îmbunătățirea condițiilor de trai pe raza UAT-ului pe care îl păstorește se va putea vedea cu ochiul liber, semn că cele câteva luni de așteptare merită osteneala.

Sumele pe care a reușit să le obțină administrația publică locală din Clisura Dunării în vederea a trei proiecte de importanță pentru comunitate sunt pe cale să-și dovedească eficienţa odată cu depășirea sezonului rece, necesitatea sistării activității în această perioadă fiind esențială, spune primarul, „dacă vrem să facem lucruri de calitate, nicidecum de mântuială”.

„Condițiile meteo nefavorabile ne obligă să luăm o pauză în cazul proiectului DC 49, tronson care leagă localitatea Padina Matei de Moldova Nouă. După cum știți, valoarea acestuia este de 2,2 milioane de euro, prin Ministerul Dezvoltării. Aici mai avem de finalizat stratul al doilea pentru 4,8 kilometri din cei 10,650 prevăzuți. Materializarea acestui obiectiv va fi extrem de benefică atât pentru șoferi, cât mai ales pentru cei care optează să petreacă câteva zile în natură, zona oferind obiective turistice fabuloase. Un alt proiect unde lucrările au avansat destul de mult, în proporție de 80%, este «Alimentare cu apă Gârnic», prin PNDL 2, valoarea acestuia fiind de 3 milioane de lei + TVA. Odată cu finalizarea acestuia, nu vom mai întâmpina probleme din cauza țevilor ruginite. Totodată, un alt proiect pe care îl punem pe stand-by, susținut prin AFIR, în valoare de 4 milioane de lei, se referă la modernizarea străzilor interioare din Gârnic și Padina Matei. Aici, lucrările executate sunt în procent de 25%. Dacă vrem să facem lucruri de calitate, nicidecum de mântuială, e nevoie să mai avem puțină răbdare. Altfel, ne-am putea trezi în situația în care nici bine nu facem recepția, că se ruinează totul.”, a atras atenția șeful administrației publice locale din Gârnic.

1000x200 dacus 02

publicitate si promovare online banner maxagro