Adrian Torma, despre zero lei pentru Moldova Nouă de la Guvern: „Nu au înțeles că banii nu-i primește primarul, ci comunitatea. Așa își respectă ei votanții”

Cu ocazia repartizării ultimelor sume de la nivel național pentru ca UAT-urile să-și poată încheia anul cu brio, o bună parte din primăriile conduse de social-democrați din Clisura Dunării au beneficiat de zero fonduri la bugetul local. Nimic straniu, spune Adrian Torma, cel care a condus orașul Moldova Nouă în perioada 2016-2020, acesta subliniind că de un astfel de deznodământ au parte cei care nu se află în zona arcului de guvernare.

„În cei peste patru ani de mandat, am trecut prin multe momente delicate în care am primit foarte puțini bani la rectificările bugetare, eu nefiind în mare parte în zona arcului de guvernare. Întotdeauna, cei care s-au regăsit în acea zonă, au primit mai mulți bani decât ceilalți. Cu tristețe am constatat că, la ultima distribuire a sumelor, abordarea a fost mult mai brutală, de sprijin financiar beneficiind doar primăriile peneliste. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru și la Moldova Nouă. Speram măcar să ne recuperăm banii cheltuiți în pandemie. E destul de complicat să îi vezi pe cei care strigau și erau nemulțumiți de modul în care se realizau rectificările bugetare că astăzi au o cu totul altă abordare, mult mai dramatică și mult mai brutală față de primarii care nu fac parte din PNL, USR-PLUS sau UDMR.”, a precizat edilul reales, dar încă nevalidat, al orașului Moldova Nouă.

Mai mult decât atât, Adrian Torma a ținut să le readucă aminte guvernanților că banii distribuiți de la București nu au ca destinație buzunarul șefilor administrațiilor publice locale, ci dezvoltarea comunităților. În plus, politicianul a mai scos în evidenţă că acesta este modul ales de cei care și-au asigurat fotoliile la București să le spună „Mulțumesc” alegătorilor:

„Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu am primit sumele pe care le așteptam, am învățat să supraviețuim și să ne acoperim cheltuielile curente. Vom supraviețui și de data aceasta, exact cum amintea domnul secretar, cel puțin până la sfârșitul anului. Ne-am fi bucurat să fim respectați de Guvernul României. De sprijin financiar are nevoie orice comunitate, indiferent că a votat cu PSD-ul, PNL-ul sau mai știu eu ce partid. Sumele respective nu le primește primarul care face parte dintr-o tabără politică sau alta, ci comunitatea. Dacă așa consideră ei că își respectă votanții, mulți, puțini câți sunt, eu ce pot să mai spun? Cu toate acestea, cred că, la un moment dat, vor da socoteală în fața celor cărora le-au cerut votul”.