În frunte la Campionatul European de futsal!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Robert Lupu, descoperit de regretatul Ioan Copăceanu, este conducătorul echipei naționale de futsal la Campionatul European din Belgia, aflat în plină desfășurare.

Și-a început junioratul la CSS Reșița, fiind declarat de nenumărate ori cel mai bun junior al grupei la care activa. A urmat un transfer la echipa tunarilor din Reșița, Arsenal Reșița, însă la vârsta de 19 ani a preferat să renunțe la fotbalul mare pentru fotbalul în sală.

Eram un junior bun, zic eu, dar problema era că provin dintr-o familie cu mai puțină potență financiară, și atunci a apărut futsalul, care mi-a oferit un salariu, cu mult peste cel ce îl aveam eu ca jucător de fotbal pe atunci și așa am luat decizia ca la 19 ani să merg la fotbalul în sală, unde am realizat niște performanțe la care, sincer, nu mă așteptam”, a declarat reșițeanul.

Își dorește revenirea fotbalului în sală și la Reșița

untitled design set 970x90 px

După desfiinţarea echipei de futsal Silvanus Reșița, Robert își dorește revenirea orașului natal în futsalul de elită. „Eu am crezut mereu în crearea unei noi echipe de futsal la Reșița, dar din păcate banii se aruncă la handbal și fotbal și, de ceva ani buni, nu avem nici măcar locul doi în handbal, iar la fotbal nu are rost să mai vorbesc. Nu înțeleg strategia autorităților sau cine bagă bani. De ce se investește fără să se ceară performanță. Eu, personal, mi-aș dori să revăd Reșița jucând pe prima scenă fotbalistică. Îmi amintesc că, pe când jucam la București, am jucat împotriva echipei din Reșița. Sala a fost arhiplină, spectatorii stăteau și pe scări. Măcar pentru ei să se încerce crearea unei echipe de futsal”, a completat Lupu.

Au ca obiectiv sferturile de finală

Cu un debut perfect la Campionatul European, 6-1 împotriva Belgiei, jucătorii antrenați de Nelu Stancea și-au propus un obiectiv îndrăzneț, aceștia dorindu-și să ajungă până în sferturile de finală ale competiției, însă în drumul lor vor sta echipe ce au făcut istorie în fotbalul de sală. „Obiectivul nostru este clar, vrem sferturile. Dacă ne ajută Dumnezeu să trecem mai departe este bine! Dacă trecem de grupe, văd în Portugalia sau Rusia niște adversari de calibru, ce ne pot pune probleme cu adevărat, dar prin forța grupului cred  că putem învinge pe oricine”, încheie acesta.

untitled design set 970x90 px