Victorie mare pentru armata lui Omer!

Reşiţa s-a impus cu 23-19 (10-11) în faţa Stelei, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

HC Caraş-Severin nu mai face spectacolul de altădată, dar determinarea şi încrâncenarea cu care joacă băieţii lui Aihan Omer ar trebui să-i oblige pe reşiţeni să umple Sala Polivalentă la fiecare meci. În ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă, în special de natură financiară, echipa judeţului a demonstrat şi astăzi, când a învins Steaua, că într-un oraş în care nu se întâmplă mai nimic handbalul continuă să ofere bucurii. În multe oraşe din ţară aceşti băieţi ar juca în faţa unor tribune arhipline, dar la fel de adevărat este că, forţaţi de împrejurări, au pierdut deliberat câteva meciuri în Europa şi au îndepărtat astfel destui spectatori fideli de Sala Polivalentă.

Revenind la meciul de astăzi, echipa lui Omer a obţinut o victorie importantă, în faţa unei echipe de mare tradiţie în handbalul românesc, dar care se află în partea a doua a clasamentului după ce a evoluat şi în eşalonul secund. La început de carieră ca antrenor, pentru Viorel Mazilu ar fi însemnat enorm o victorie împotriva titratului Omer, însă reşiţenii s-au bătut fantastic pentru fiecare minge, galeria şi-a făcut ca de obicei datoria, astfel că i-a fost imposibil. ,,Paloma” Ionescu a apărat incredibil, Rohozneanu a vărsat sânge în încercările sale de a pătrunde prin defensiva bucureşteană, Stan a fost la fel de agresiv, dar mult mai calculat, iar Grigoraş s-a dovedit a fi ceea ce aşteaptă toată lumea de la el: golgheterul echipei, cu şapte reuşite. Meciul a fost foarte echilibrat până în ultimele zece minute, când reşiţenii au reuşit să se desprindă la trei goluri. În ciuda faptului că i-a avut în teren pe experimentaţii Stamate, Cian sau Georgescu, Steaua nu a avut forţa să revină şi HC Caraş-Severin a părăsit sala în aplauzele unui public nu foarte numeros, dar călduros. Omer s-a bucurat rezervat după acest succes şi asta pentru că Vaidasigan a ieşit accidentat destul de serios, Marta a acuzat şi el dureri la genunchi, iar pivotul sârb Veselinov va sta în tribună până în toamnă.

HC Caraş-Severin: C. Ionescu, Marocico, Sămânţă – Vaidasigan 3, Rohozneanu 1, Grigoraş 7, Petrea 2, Marta 1, Turcu 2, Sas 2, Grozăvescu 3, Stan 2, Drăgănescu, Heimbach, D. Ionescu.

Steaua: Ţenghea, Laufceag – Hrimiuc, Nistor 1, Stamate 2, Juverdianu 4, Szoke 1, Georgescu 4, Arsene 2, Birtalan 1, Florea 3, Cian 1, Vancea, Stefan, Stanciu.