Teatrul,în ședințele cu părinții!

explo 1000x200

Urmările evenimentului cu profesoara șpăgară nu se răsfrâng doar în domeniul învățământului. Ca să salveze spectatorii, directorul Teatrului de Vest pune la cale o altfel de strategie de promovare.

Dacă până acum elevii erau îndrumați spre teatru de către profesori și învățători, noile reguli din învățământ împiedică profesorii să mai pună mâna pe banii elevilor. Cei rămași să strângă banii pentru diferite activități ale elevilor sunt părinții. Tocmai aici apare problema. „Comitetul de părinți trebuie să strângă banii pentru excursii, manuale sau chiar spectacole. Am făcut un sondaj de opinie aleator și nu ne-a plăcut ce am aflat. Mulți părinți au declarat că este mult mai bine în această formă, deoarece copiii lor nu trebuie să participe la toate acele activități”, povestește directorul Teatrului de Vest din oraș, Nicolae Vlădulescu. Așadar, de pe lista activităților este tăiat teatrul, oricum tot mai departe de școlari odată cu noua tehnologie.

Chiar și în această situație, cu un număr de spectatori garantați în minus, directorul teatrului nu se dă bătut, ci începe o nouă formă de conștientizare în rândul părinților cu referire la importanța teatrului. „Am hotărât să participăm la ședințele cu părinții din fiecare școală sau poate să îi adunăm pe toți la un loc, astfel încât să le explicăm de ce mersul la teatru ar trebui să rămână pe lista activităților elevilor. Vom merge și vom sta de vorbă cu părinții. Printre aceștia sigur va fi unul care este deja spectator fidel și ne va susține”, a mai adăugat directorul. Un punct în plus este faptul că, explică acesta, directorii unităților de învățământ  din Reșița sunt deschiși la o astfel de promovare și au declarat că vor anunța conducerea teatrului când au loc aceste întâlniri.

Foto: scoala28gl.ro

banner 970 x 250