Condiții optime de studiu pentru elevii reșițeni cu bani de la Uniunea Europeană

liceu traian vuia

Primăria Reșița derulează un amplu program de modernizare a unităților de învățământ din municipiu cu fonduri europene, printre cele care au suferit transformări numărându-se și liceul din zona Intim – cartier Govândari.

Un proiect în valoare de 8 milioane de lei, din care 6,9 milioane de lei fonduri nerambursabile, a transformat Liceul Teoretic „Traian Vuia” într-o unitate de învățământ în care elevii și cadrele didactice au parte de condiții excelente pentru desfășurarea orelor de curs.

Mai exact, s-au realizat modernizări la trei corpuri de clădire, dar și lucrări privind eficientizarea energetică precum: montarea unui sistem de panouri solare pentru prepararea apei calde, montarea unui sistem de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice, reabilitarea izolației termice a anvelopei clădirii, precum și a acoperișului, termoizolarea pardoselilor la nivelul parterului.

traian vuia 2

Prin același proiect au mai fost modernizate instalațiile interioare de confort ambiental, instalațiile interioare și exterioare cu accent pe sistemele de încălzire, au fost refăcute instalațiile sanitare de alimentare cu apă caldă de consum, la fel și instalațiile interioare de încălzire cu radiatoare. Nu în ultimul rând, a fost realizat un sistem de iluminat modern cu corpuri de tip LED.”, informează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul de reabilitarea energetică a Liceul Teoretic „Traian Vuia” a fost implementat prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, iar beneficiarul este Primăria Reșița.

Până acum au mai fost finalizate lucrările de reabilitare și eficientizare energetică la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și Liceul Teologic Baptist.

traian vuia 3