Condiția lui Ponta pentru PSD Caraș-Severin: „Nu o să ne așezăm la masă cu toți cei lipiți de Dragnea și de Dăncilă!”

Prezent la Reșița, liderul Pro România a întărit afirmațiile lui Ion Mocioalcă potrivit căruia dialogul cu PSD Caraș-Severin pentru o Stângă unită ar trebui purtat cu altcineva decât cu Luminița Jivan!

Mocioalcă ar sta la tratative cu social-democrații cărășeni, dar ar prefera ca de partea cealaltă a mesei să nu se afle actualul președinte. A nominalizat chiar un preferat, în persoana lui Silviu Hurduzeu. În schimb, Luminița Jivan spune că interesele celor două formațiuni o fac să treacă ușor peste orgolii și chiar peste jigniri, astfel că nu ar avea niciun fel de problemă să încheie un pact politic cu Ion Mocioalcă. Pro România insistă însă pentru alți parteneri de dialog. A făcut-o astăzi, la Reșița, chiar Victor Ponta.

„Părerea mea sinceră este că, și la Caraș-Severin, și în multe alte zone, în niciun caz nu o să ne așezăm noi la masă cu toți cei lipiți de Dragnea și de Dăncilă. Trebuie să plece ei, altfel PSD o să piardă, o să ia din ce în ce mai puține voturi. Problema e și spre ce generație se îndreaptă. Cu actualele figuri… mai e cineva sub 40 – 45 de ani să voteze PSD?! De fapt, asta e problema. Eu sunt convins că și la Caraș, nu la nivel de lider, sunt oameni care se simt mai apropiați de noi și unii vor veni la noi. Să îngropăm gunoiul sub preș și să uităm ultimii trei ani ar însemna să pierdem și noi. Noi în ultimii trei ani nu am făcut ceea ce au făcut ei rău. Decizia e a lor, dacă vor să scape de oamenii răi și să se schimbe în bine”, a declarat Ponta, cu aluzie la Luminița Jivan, despre care se știe că a fost în relații apropiate atât cu Liviu Dragnea, cât și cu Viorica Dăncilă.