”A făcut o școală foarte serioasă, nu Spiru Haret!”. Robu: laude pentru Iapă, ironii pentru Dobra!

untitled design set 970x90 px

Săptămâna aceasta, Cătălin Iapă a primit o promovare serioasă pe filieră liberală. Consilierul primarului Timișoarei a devenit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar ascensiunea fulminantă nu a fost privită de toată lumea cu ochi buni. Nicolae Robu spune însă că Iapă e omul potrivit la momentul potrivit.

Întrebat dacă au fost în discuție mai mulți oameni pentru postul de secretar de stat, primarul Timișoarei a spus că aceste aspecte sunt de bucătărie internă și nu le va discuta. ”Evident că a avut parte de susținerea mea. Am încredere în tineri în general. Ați văzut city-managerul ce tânăr e. Șefa de cabinet e tot tânără. Șefa Serviciului Școli Spitale și Baze Sportive e tot tânără. Directorul general de la STPT, Nicu Bitea este foarte tânăr și face o treabă excepțională”, a spus Robu, care a mai precizat că nu doar vârsta trebuie să fie un criteriu în promovările de după ce PNL a ajuns la putere.

Despre Iapă, Robu a precizat că este un om calificat pentru vârsta lui. ”Iapă a făcut o școală superioară, o școală foarte serioasă. Cred că de aici trebuie să plecăm, Politehnica, nu Spiru Haret, Facultatea de Automatică și Calculatoare, unde nu oricine reușește. S-a afirmat ca un tânăr serios de pe băncile școlii, a fost reprezentantul studenților în biroul Senatului, președintele Fundației Independente pentru Tineret, a fost consilier personal al primarului Timișoarei, s-a ocupat de proiecte europene. Sigur că unii și-au permis să facă bășcălie și din această numire” a precizat Robu.

Călin Dobra, ironizat de Robu după ce l-a ironizat pe Iapă

Trebuie spus că în ziua numirii lui Cătălin Iapă, Călin Dobra , cel care și-a dat recent demisia de la conducerea PSD Timiș, a postat un mesaj ironic. ”Nicolae Robu, observ că fostul dumneavoastră consilier personal, Cătălin Iapă, e pe cai mari la Ministerul Dezvoltării! Deja văd cum vin banii în Timiș! Când dăm pase pe noul stadion?!”, a postat Dobra, acompaniat de hashtag-urile #pecaimari #batesaua.

Postarea este acum și sponsorizată. Întrebat ce crede despre asta, Robu a fost la fel ironic: ”Domnul Dobra are pagina de Facebook? Nu știu, chiar nu am intrat niciodată”, a spus edilul. Într-adevăr, la număr de Fani, Dobra e net sub Robu: 17.016, și 17.155 de urmăritori. Primarul Timișoarei are 51.134 de fani și 54.213 urmăritori.

foto: facebook.com/cataliniapa.ro